Manisa Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Saffet Taşkıncan, İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan’ı makamında ziyaret etti.  Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan ikili, bakkalcı esnafının sorunları ve çözüm önerileri konusunda da istişarede bulundu. 

Manisa Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Saffet Taşkıncan açıklamasında, “İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan’a bizleri ağırladığı için teşekkür ediyorum. Bakkal esnafımızın sorunları büyük. Ulusal ve zincir marketlerin hızla çoğalması ve kapanış saatlerinin geç olması haksız rekabeti artırdığı ve küçük esnafımızı zor durumda bıraktığını herkesçe bilinmektedir. Esnafımız ulusal ve zincir marketlerin şehir dışına alınmalarını, kapanış saatleri ile ilgili düzenleme yapılmalarını ve haftada bir gün kapalı kalmalarını talep etmektedirler. Ayrıca kayıt dışı çalışan ve vergiye kaydı olmayan birçok esnafın ve özellikle seyyar satıcıların bakkaliye ürünleri satması küçük esnafımızın kazancını baltalamakta ve haksız rekabete yol açmaktadır. İş yeri açma ruhsatı olmayan ve vergiye kayıt olmayan esnafın ve seyyar satıcıların daha sık denetlenmelerini seyyar olarak satış yapanların kaldırılmalarını talep etmektedirler” dedi.

“KOSGEB CANSUYU KREDİSİ KULLANDIRILMALI”

Başkan Taşkıncan son olarak şu ifadeleri kullandı:

“Piyasalarda esnaf ile alakalı canlandırma yapılmasını sadece esnafımıza sunulmak üzere KOSGEB cansuyu kredisi uygulanmasını , banka kredi oranlarının küçük esnafımız için daha düşük tutulmasını ödeme planında daha esnek davranılmasını talep etmektedirler. Sizlerinde farkında olduğunuz bir konuyu dile getirmek isteriz. Alkol satışı ile ilgili saat 22.00’dan sonra tekel bayii üyelerimizin satış yapmaları yasaklanmış ve satmaları halinde uygulanan para cezasının çok yüksek olması ve kanunlarda işlenen suç ile karşılığında uygulanan para cezalarının orantılı olmamasıdır. Esnaf arkadaşlarımız bir kabahat işlemiş olabilir fakat yaptırımı daha büyük bir suç emsalinde olmamalıdır. Esnaf arkadaşımızın işlenen kabahat karşılığında maruz kaldığı 50 bin TL uygulanan ceza bu kabahate uygulanacak cezanın çok üstündedir. Bu uygulanan para cezasından dolayı çoğu esnaf arkadaşımız dükkanlarını kapatmak zorunda kalmaktadır.” 

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, her zaman esnafın yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Editör: TE Bilişim