İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı Rize 7. Olağan İl Kongresi’ni sert sözlerle eleştirdi.  İYİ Partili Eryılmaz: “Koronavirüs tedbirleri nedeniyle esnaflar, 9 ayı aşkın süredir kepenk kapattı. En çok satış yapacakları günlerde ve saatlerde koronavirüs tedbirleri nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulandı. Kafeler, restoranlar aylardır vergilerini ödemeye devam ediyor ama dükkanlarını açamıyor. Esnaflar battı, aileleri perişan. Küçük esnaf aylardır evinin, iş yerinin kirasını ödeyemiyor, devletin sözde açıkladığı desteklerden faydalanamıyor, herkes perişan durumda, esnaflardan arka arkaya intihar haberleri geliyor. Tüm bunlar halkın sağlığının tehdit altına girmemesi, koronavirüs sürecinin bir an önce atlatılması için yapılıyor. Esnaflarımız bu zorlu süreçte ellerini taşın altına koydular ve bir ‘ah’ etmediler. Ancak görüyoruz ki bu koronavirüs tedbirleri yalnızca çalışan kesim için uygulanıyor. AK Parti’nin İl Kongreleri, hiçbir koronavirüs tedbirlerine uyulmadan devam ediyor. Hatta öyle ki, esnafı kan ağlayan ülkenin Cumhurbaşkanı çıkıp, partisinin Rize İl Kongresi’nde ‘Salgının olduğu bir dönemde kongre yapıyoruz ve salon lebaleb dolu’ bile diyebiliyor. Anlaşılan bu virüs sadece AK Parti kongrelerinde, AK Parti toplantılarında, AK Partililerin buluşmalarında bulaşmıyor, geri kalan her yerde bulaşıyor” dedi.

Eryılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Yıllarca hain terör örgütü PKK’nın elinde esir tutulan 13 canımızı, kanımızı Irak’ta, Gara’da şehit vermişiz, ülkemizin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin kongresi’nde havalimanından bahsediyor, ‘dur orayı karıştırma’ deyip gülüyor, yetmedi şehit annesini kongreye bağlamaya çalışıyor, şehit anamız acısından konuşamıyor… Biz onların yerine utandık, yerin dibine girdik. Suudi Arabistan kralı için milli yas ilan edenler, 13 vatan evladımız için milli yas ilan edemediler. Yazıklar olsun!.” 

HDP’YE TEPKİ

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz son olarak HDP’yi de eleştirerek, “Anneler aylardır oğullarını, kızlarını yanlarına alabilmek için sizlerin kapısında bekliyor, Gara şehitlerimizin aileleri o annelerin eylemine katılıyor. HDP, Gara şehitlerimizin ebediyete intikalinin ardından ‘Biz üstümüze düşeni yapmaya hazırız, ailelerine kavuşmaları mümkündü’ diye açıklama yapıyor. Bu nasıl bir açıklamadır? HDP, terör örgütüyle görüştüğünü, pazarlık yaptığını nasıl bu kadar rahat bir şekilde ifade edebilmektedir? HDP milletvekilleri, sosyal medyada provakatif paylaşımlar yaparak devletimizi, Türk Silahlı Kuvvetlerimizi hedef göstermektedir. HDP ve yöneticileri takındıkları bu tutumla her zaman hain, kalleş terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı olarak kalacaktır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim