İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, "Aylardır ilçedeki bazı dükkanlara Yunusemre Belediyesi tarafından sundurma (dükkan ruhsatının dışında yapılan eklemeler) cezaları kesiliyor" dedi.

İYİ Partili Akan, “Yunusemre Belediyesi’nin yine kendi kanunsuzluklarının üstünü kapatmaya çalıştığını görüyoruz. İlçemizde bu zorlu pandemi şartlarına rağmen aylardır esnaflara imara aykırılıktan ceza kesiliyor. Geçtiğimiz günlerde tüm mahallelerde olduğu gibi Bahtiyar Tosunbaş Caddesinde sıralı şekilde her esnafa ceza yazıldı. Bu ekonomik sıkıntıda esnaflarımıza 30-40 bin TL’lik hatta çok daha yüksek cezalar yazılıyor. Esnaf bu borcu nasıl ödeyecek? Yunusemre Belediyesi esnafların üzerinde büyük bir borç yükü oluşturuyor” dedi. 

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı:

“Kamuoyunun bildiği üzere açtığımız ve kazandığımız dava ile Millet Çarşısı içerisinde ki dükkanların ruhsatı boşa düşmüştür. Mahkeme kararına göre, orası kamusal bir alandır ve sadece kapalı pazar yeri olarak hizmet verebilir. Mahkeme kararını uygulamayan, yaptığımız suç duyurusu üzerine yürütülen soruşturmayı tanımayan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve Yunusemre Belediyesi açık şekilde suç işlemektedir. Yargı kararıyla ruhsatı boşa düşen işletmelere sundurma cezası kesilmiyor ama ruhsatı olan esnafa ceza kesiyorlar. Millet Çarşısı içerisindeki kafenin sundurma yaptığı ortada, bu Belediye Başkanı sayın Mehmet Çerçi’nin de bilgisi dahilinde ama hiçbir şey yapılmıyor. Yunusemreli esnafımıza yazılan bu cezaların iptal edilmesi için tüm hukuki girişimleri başlatacağız. Yunusemre Belediyesi, kanunsuz işlemleri durdurmaya kendi projelerinden başlasın. Ayrıca kendilerini her esnafa eşit şekilde davranmaya davet ediyorum.”

Editör: TE Bilişim