İYİ Parti Genel Merkezi tarafından hazırlanan ve tanıtımını İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yaptığı 'Artagan' projesi, toplumun her kesiminden büyük destek görüyor. Türkiye'nin en önemli sorunlarının sıralandığı ve çözüm için bir yol haritası sunulan 'Artagan' projesine ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, Yunusemre'de her bölgeyi karış karış gezip kapı kapı dolaşarak 'Artagan' projesini Manisalılara tanıtacaklarını söyledi. 

Proje hakkında bilgiler veren İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, "OECD ölçümlerine göre 36 üye ülke arasında en yüksek kayıt dışı ekonomiye sahip ülke, yüzde 28,7 ile Türkiye oldu. 1,4 trilyon lirayı bulan kayıt dışı ekonominin büyük bölümü vergilendirilmiyor. Kayıt dışı ekonominin başlıca sebeplerini kaçakçılık, uyuşturucu ticareti, naylon fatura, hayali ihracat, vergi kaçakçılığı ve yolsuzluk gibi kanun dışı faaliyetler oluşturuyor. Bizi kayıt dışında rekortmen haline getiren en büyük etken, bu yozlaşmaya karşı hiçbir şey yapmaması, ve hatta buna destek vermesi. Bir diğer yandan küçük esnafın, asgari ücretlilerin, küçük işletmelerin, memurların sırtına bindirilen büyük vergiler, büyük bir eşitsizliğe de neden oluyor. Türkiye'nin 5'li çetesi olarak bilinen müteahhitlerin vergi borçları tek kalemde silinirken, olan gariban esnafımıza, memurumuza, işçimize oluyor. Genel Başkanımız Meral Akşener'in Artagan projesinde vurguladığı çok önemli bir husus var. Genel Başkanımız, 'Türkiye, bir kuruş borca ihtiyaç duymayacak kadar zengin bir ülke. Biz yoksul bir ülke değiliz, biz yoksul olduğuna inandırılan bir ülkeyiz. Bizi buna inandırmak istiyorlar ki onlardan hesap sormayalım' diyor. Yeniden Türkiye'yi zenginliğe, bolluğa, refaha ulaştırmak İYİ Parti kadrolarıyla mümkün olacak" dedi. 

İYİ Partili Akan, "Artagan'ı bir nakitsiz toplum dönüşümü olarak tanımlayabiliriz. Sokaktan alınan simidin bile temassız kartlarla yapıldığı, tüm para transferinin bankacılık sistemi üzerinden geçtiği, çek senet gibi vadeli vadeli kağıtların akıllı sözleşmelerle ikame edildiği bir ekosistemdir. Nakitsiz topluma geçiş, özellikle İskandinav ülkelerinde tüm hızıyla devam etmektedir. İsveç, 2025 yılı itibariyle nakit kullanımını kaldırmayı planlıyor. Hindistan'da yüksek değerli banknotlar tedavülden kaldırılarak dolaşımdaki nakit paraya sınır getiriliyor. Bu uygulamaların sebebi, dijital ödeme yöntemleriyle kayıt dışı ekonomi arasında direkt bir bağlantı olması. Kişi başına düşen dijital ödeme oranı yükseldikçe, kayıt dışı ekonomi de düşüş gösteriyor. Artagan, Gelir İdaresi Başkanlığı olarak adlandırdığımız kurumun 21. yüzyıl versiyonu diyebiliriz. " diye konuştu.

Artagan projesinin Türkiye'de nasıl hayata geçeceği sorularına da değinen İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, "Artagan'ın ilk aşaması, nakitsiz toplum sürecine geçmek olacak. Tüm nüfusun bankacılık sisteminde kaydının oluşması, esnaf ve işletmelerin akıllı pos cihazları ve mobil ödeme yöntemleriyle donatılması, ilgili kamu ve yerel yönetimlere eğitim verilmesi, toplumu bilgilendirici yayınların yapılması, finansal kuruluşların dijital altyapılarının Artagan ile entegrasyonunun sağlanması, nakitsiz toplum için gerekli hukuki altyapının oluşturulması ve sonunda nakit paranın geri çağırılarak dijitale dönüşmesi süreçleri yaşanacak. Artagan ile kalpazanlık, naylon fatura, vergi kaçırma, kaçakçılık, kaçak işçi çalıştırma gibi Türkiye'nin ekonomisine dinamit koyan pekçok suç imkansız hale gelecek" dedi. 

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı:

“Artagan, ancak ileri demokrasilerde başarıya ulaşacak bir çözüm. Türkiye için hiçbir fayda sağlamayan bu sistemi terk edip 21. yüzyıla yakışır bir kuvvetler ayrılığı tesis edeceğiz. Kuvvetler ayrılığı, adaletin teminatıdır. Adaletin olmadığı yerde bereket de, huzur da olmaz. O nedenle göreve geldiğimiz andan itibaren ilk önce hukuk devletinin gerekliklerini ve adaleti sağlayacağız. Keyfi değil, siyasetin el süremeyeceği bir adalet yaratacağız. Kayıt dışında çalışan 10 milyona yakın kişi ve sayıları 5 milyonu bulan sığınmacılar kayıt altına alınacak. Artagan sayesinde devlet bütçesine 300 milyar TL katkı sağlayacak. EYT sorununun çözümü yıllık 15 milyar TL, otomobilde ÖTV’nin kaldırılması yıllık 17 milyar TL’ye tekabül ediyor. ÖTV kaldırıldığında mazot fiyatı çiftçilerimiz için ucuzlayacak, araba fiyatları normal hale dönecek. Öte yandan, ihtiyaç sahibi 2 milyon gence aylık 750 TL gençlik maaşı verilmesi yıllık 18 milyar TL, milyonlarca öğrenciye aylık 500 TL karşılıksız burs yıllık 24 milyar TL, akaryakıttaki vergi oranının düşürülmesi yıllık 30 milyar TL, düşük gelirlilere indirimli doğalgaz ve elektrik yıllık 10 milyar TL, her yıl 2 büyük altyapı projesi yıllık 20 milyar TL, 100 bin yeni öğretmen kadrosuyla eğitim seferberliği yıllık 10 milyar TL, her yıl 5 bin girişimciye 1 milyon TL’lik hibe yıllık 5 milyar TL... Henüz 300 milyar TL’nin yarısını bile kullanmadık. İşte 300 milyar TL bu kadar büyük bir para... Bizler, bugünden itibaren Yunusemre ilçemizi kapı kapı, karış karış gezerek Artagan projemizi vatandaşlarımıza anlatacağız. Her zaman söylediğimiz gibi, İYİ Parti'nin topluma yararlı ve sorun çözen politikalarıyla daha İYİ, daha huzurlu, daha zengin bir ülkeye kavuşacağız. İlk seçimde bu iktidar ve küçük ortağından kurtulup, ülkemizi Avrupa standartlarına uygun; emeklilerin, memurların ve işçilerin refah içerisinde yaşadığı, gençlerimizin ülkelerini terk etmediği bir ülke haline getireceğiz. İYİ Parti iktidarıyla halkımıza yeniden güneş doğacak.”

Editör: TE Bilişim