İyi Parti İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Manisahaberleri.com Genel Yayın Yönetmeni Murat Yalçın’ın sorularını yanıtladı.

İyi Parti’nin gidişatını nasıl buluyorsunuz?  

Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener öncülüğünde partimize olan ilgi hızla artıyor.   Türk milleti artık kutuplaşma siyasetinden bıktı. Onun için makul olmaya çalışıyoruz. Türk milletinin ortak paydalarında buluştuğu makul bir siyaset tarzını benimsiyoruz. Bu nenenle İyi Parti’nin yeri merkez sağın tam ortasıdır.

Parti büyürken zaman zaman fikir ayrılıkları olabilir. Kendisine verilen makam ve koltukları beğenmeyenler oldu.  Ama bunların hepsi son kongremizle birlikte geride kaldı. İyi Parti kurumsallaşmasını tamamladı.

Yeni isimlerin katılması sizin için risk değil mi?

Tabi ki biz az olsun bizim olsun anlayışıyla gidemeyiz. Farklı siyasi partilerde bulunan arkadaşlarımız mutlaka aramıza katılacaktır. Katılması da gerekir. Bekliyoruz. Bunun dışında kendini ispat emiş birçok arkadaşımızın da partimize teveccühü var. İyi bir avukat da iyi bir savcı da iyi bir torna ustası da bizi tercih etmeli. Gönlümüz zengin.  

Ancak partimizin bir tüzüğü var.

Ben tüzüğün gereği olarak şunu istiyorum. Herkesin gönlünde bir görev vardır.  Her adaylık çalışması partiye uygun bir şekilde yapılmalıdır. Seçim takvimi başladığı andan itibaren içe dönük siyaset yapabilirsiniz.

Bu tüm görevler için geçerlidir. Belediye başkan adaylığı, meclis üyeliği, milletvekilliği, hepsi için gereçli. Ama ben il başkanı olduğum sürece bu takvimler başlamadan önce içe dönük siyaset anlayışını kimseye yakıştırmam.

Yapanlar var mı? 

Benim şuan arkadaşlara tavsiyem genel başkanımız gibi davransınlar. Her şeyi yerinde ve zamanından yapmak gerekir. Yani 100 kişiyi üye yapmak için getirdiler de hayır mı dedik. Bu konuda herkesi takdir ediyorum ve herkesin hakkının olduğunu düşünüyorum. Ancak şuan yapılması gereken, artı 1 daha üye yapmak, vatandaşa gitmek ve onları davet etmek, partiyi büyütmektir. Asıl olan budur.  

Kazım Özsoy’un İyi Parti’ye katılımını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sayın savcımız partimize katıldı, onur verdi, şeref verdi. Sayın savcımız il başkanlığıyla da daha önce diyalog kurmuştu. Ben ne zaman isterse rozetini takacağımı söylemiştim. Eğer o takvimi uydurabilsek rozetini takmak isterdim.

Kadir Daş’ı ilçe başkanlığı için siz mi ikna ettiniz?  

Alaşehir’in efsanevi belediye başkanı Kadir Daş’ı uzun uğraşlar sonucu partimize davet ettim. Kendisi bizi kırmayarak İyi Parti’nin ilçe başkanlığını kabul etti. Bu büyük bir erdemliktir.

“Yok işte ben 10 gün adaylık yapayım, bir gelip üyelik yapayım, ama ben çalışmayayım, verilen görevleri değil de istediğim görevleri yapayım” diyenlere bu tavrın hiçbir artısı olmaz.

Partide küs olduğunuz, konuşmadığınız bir isim veya isimler var mı?

Ben il başkanı olduğumda partinin üye sayısı 700’ler civarındaydı. Bugün itibarıyla 9 bini aşmış durumda. Sene sonunda 12-13 bin üye sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Yani ben şuan 9 bin üyenin fiilen başkanıyım. Verdiğim her görevi yaparlar. Benim kimseyle küs olmak gibi bir lüksüm yok. Çünkü ben herkesin başkanıyım. Üye sayımı artırmak işitiyorum, yeni yüzler yeni siyasetçiler istiyorum. İşinde başarılı insanlar işitiyoruz. Benim kimseyle şahsi küslüğüm olmaz.

Ama İYİ Parti’nin kurumsal kimliği var. Bu yapıya zarar verecek, özellikle sosyal medya eylemleri yapan bir gurup varsa bunu da affetmem mümkün değil.

Var mı böyle bir gurup?

Varsa ilgili kurumlarımız bakıyordur buna. Sonuç itibarıyla Manisa’da bir problem görmüyorum.

İhraç söz konusu mu?

Yok, söz konusu değil.  Sonuçta siyaseti bilen herkesin, tüzüğümüze uygun davranacağını düşünüyorum. 

Amacınız nedir, milletvekili olmak mı?

Hasan Eryılmaz bir veteriner hekimdir. İç hastalıklarında yüksek lisans yaptım. Mesleki anlamda Manisa’da gelebileceğim en yüksek noktaya geldim. Dört dönem Manisa bölgesi başkanlığını yaptım. Üst yönetimde görevler aldım. Milletvekili adayı olurken tamamından istifa ettim.

Bürokrat olarak Manisa Belediye Başkan Yardımcılığı yaptım, Büyükşehir Belediyesi’nde birçok dairenin başkanlığını yaptım, Maski Yönetim Kurulu üyeliği yaptım. Bürokrat olarak birkaç görevi aynı anda yaptım. Yani hem bürokraside hem de mesleki anlamda gelebileceğim en yüksek noktaları gördüm.

İl Başkanlığından önce de milletvekili adayıydım. Olmadı, kazanamadık. Ama Genel Başkanımız seçimler sonrası; “Hasan seni il başkanı yapıyorum” dediğinde arkama bile bakmadım. Ben milletvekili adayıydım diye de hiç kasılmadım. Ama herkes bilir, ben genel siyaset yapmak istiyorum.

Benim önüme belediye başkanlığı teklifi de geldi. İster merkez ilçeler ister büyükşehirde kendim aday olabilirdim. Bu gücüm de vardı siyaseten. Ki gücüm vardı ki buradaki adayların belirlenmesi noktasında güçlü bir harekette bulundum.

Neden belediye başkan adayı olmadınız?

Yerel siyaset yapmak istemedim. Çünkü yerelde bürokrat ve mesleki anlamda memleketime vereceğim hizmetleri verdim. Ben milletvekili olmayı hedefliyorum. Sonra il başkanlığıyla ilgili herkesin kaçtığı noktada elimi taşın altına koydum. Genel başkanımız yarın genel siyasetle ilgili bir görev tevdi ederse yine sorumluluk alırım. Onu da yapmaktan memnuniyet duyarım.

Son il kongresinde yaptığım konuşmada, bana oy veren herkese milletvekili olmak istediğimi ilan ettim. “Yarın bana sen neden istifa edip milletvekili adayı oldun demeyin” diye net bir şekilde ifade ettim. Yarın bana “neden aday oldun” diye sormayınız dedim.  “Milletvekili adayı olacağımı biliniz” diye söylemde bulundum. 

Ama bu milletvekili adaylığı çok da önemli değil. Önemli olan İyi Parti’nin iktidarı ve başarısıdır.  Önemli olan iktidarın gücünü Manisa için ve memleket için kullanabilmenizdir. Siz bunu yapabilirseniz Allah yar ve yardımcınızdır.

Cengiz Ergün’le neden koptunuz?

Ben belediyelerde uzun süre görev yaptım. Hatta o denemde MHP’den milletvekili adayı olmuştum. Eğer Manisa’nın milletvekili sayısı 10’dan 9’a düşmemiş olsa muhtemelen milletvekili olarak seçilmiştim.

O dönemde MHP Manisa’daki en büyük oy oranına ulaşmıştı. Nasıl çalıştığımı hatırlarsınız. MHP ve belediyeden kopuş sürecim tamamen İYİ Parti’nin çizdiği yoldur. Benimsediğim ideolojinin AK Parti’ye kiralanması beni ve birçok arkadaşı MHP’den kopardı. Bu süreçten sonra İYİ Parti ve Meral Akşener’i tercih ettim. Sayın Belediye Başkanımız da MHP’de devam etmeyi tercih etti. Kopuş nedeni budur. Başka bir nedeni yoktur. Şahsi bir sorun yok. Beraber çalıştık, hizmet ettik. Zaten siyaset yapan insanların şahsi sorunlarının olamaması gerekir. İnşallah ilk seçimde İYİ Parti olarak büyükşehir belediyesini de alacağız.

Cengiz Ergün’e karşı aday olur musunuz?

Bir dahaki seçimlerde İYİ Parti’nin bayrağını Büyükşehir Belediyesi’ne dikeceğiz.

İyi Parti’nin mi Millet İttifakı’nın mı?

İyi Parti olarak, Millet İttifakı olarak kim olursa. Sonuç itibarıyla adayımız kimse onun arkasında olacağız. Biliyorsunuz geçen seçim ittifakın adayı İYİ Parti’dendi. Bu kez de durumun değişeceğini sanmıyorum. Cengiz Ergün’e rakip olur musun dedin ben sonuç itibarıyla İyi Parti’nin adayı için çalışırım. Bir dahaki seçimlerde inşallah orayı biz kazanacağız…

  

  

Editör: TE Bilişim