İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan ve meclis üyeleri, geçtiğimiz aylarda Yunusemre Belediye Meclisi’nde AK Parti ve MHP’li üyelerin oylarıyla kabul edilen 2021 yılı Evsel Katı Atık Toplama Ücreti tarifesinin durdurulması için Manisa 1. İdare Mahkemesi’ne dava açmış ve mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Ardından Yunusemre Belediye Başkanlığı kararı Manisa İdare Mahkemesi’nin kararını İzmir Bölge İdare Mahkemesi 4. İdari Dava Dairesi’ne taşımış ancak mahkeme, Manisa 1. İdare Mahkemesi’nin kararını doğru bulmuştu. Kararın ardından Evsel Katı Atık Ücreti alınmaya devam etti. 

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan ve partili avukatlar, yargı kararına uymadıkları gerekçesiyle Yunusemre Belediye Başkanlığı hakkında “görevi kötüye kullanma” suçlamasıyla savcılığa şikayet dilekçesinde bulundu.

Manisa Adliyesi önünde açıklama yapan İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, “Yunusemre Belediyesi’nin KAYSÜ tarifesine ilişkin uygulamaya koyduğu haksız zam kararına ilişkin Manisa 1. İdare Mahkemesi’nde açtığımız kararda bir hukuk mücadelesini kazanmıştık, ardından bu hukuk mücadelemizi İzmir Bölge İdare Mahkemesi 4. İdari Dava Dairesi de doğruladı. Kararı uygulamaları için ihtarname çektik ama Yunusemre Belediyesi hukuksuzca bu parayı almaya devam etti. Bugün, Yunusemre Belediyesi yetkilileri hakkında ‘görevi kötüye kullanma’ suçlamasıyla suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

Akan açıklamasında, “Ekonomik darboğaz yaşandığı, vatandaşların parasızlıktan intihar ettiği bu süreçte Manisalıların cebindeki paraya göz diken, mahkeme kararına rağmen hala daha halkın parasını kanunsuzca almaya devam eden Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve yetkilileri bilsin ki, İYİ Parti bu işin peşini bırakmayacak. Halkımızdan hukuk tanımadan aldığınız, vatandaşın cebini adeta gasp ettiğiniz bu kirli düzeninize karşı vatandaşın yanında olmaya ve hakkını arayamaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim