Ahmet ÜNSAL/Manisa
İl genelinde 600’ün üzerinde hizmet ekibine sahip olan Manisa İtfaiye Dairesinin geleneksel iftarına Manisa Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Daire Başkanları, Manisa Şehir Tiyatroları genel sanat yönetmeni Tayfun Şengöz’ün yanı sıra itfaiyede görev yapmış emekli itfaiyeciler, il genelindeki ilçelerden gelen itfaiye amirleri katıldı.
İtfaiye bahçesindeki iftarın ardından içilen çaylar eşliğinde eski ve yeni itfaiye çalışanları arasında koyu sohbet gerçekleşti.

“HAYALİMDE İTFAİYE BAKANLIĞI VAR”
İtfaiye Daire Başkanı Ergün Aksoy, itfaiyenin emektar çalışanları ile uzun soluklu sohbetin ardından, “Sizlerin attığı itfaiyecilik temelleri bu teşkilatı bugün için köklü kuruluş haline getirmenin ötesinde güçlü konuma gelmesini sağlamıştır. Sizlere böylesi bir oluşuma imza attığınız için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca sizleri itfaiyemizde daha sıkça görmek istiyoruz. Benim en büyük hayalim İtfaiyecilik mesleğinin jandarma ve emniyet birimi gibi bir bakanlığa bağlı olmasıdır. İtfaiyecilik ancak bu şekilde mesleki anlamda örgütlenmesini sağlayacağı gibi çalışanlar da özlük haklarını elde edebilir. Ben böylesi oluşumun hep birlikte ve el birliği olabileceğine inancım tamdır. Yeniden söylüyorum ki sizleri itfaiyemiz de daha sık görmek istiyoruz” dedi.

GÖREVDEKİ İTFAİYE BİRİMLERİ GİTTİKLERİ YANGINDA SU İLE İFTAR AÇTI
İftar açılımına sayılı dakikalar varken peş peşe çıkan yangın ihbarlarını alan merkez itfaiye birimleri iftarlarını gittikleri iş yeri ve ev yangınları sırasında içtikleri sularla açabildi. Yangınlara müdahale için iftarlarını açamayan itfaiye erleri, duygularını şu sözlerle ifade ettiler; "Bizim için öncelik vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlamaktır.Onların başlarına gelen yangın felaketini bertaraf etmenin ardından iftarımızı açmamızda hiç bir sakınca yok."
Editör: TE Bilişim