TİHEK Kurul Üyesi Altuntaş, ziyaretleri sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, çeşitli temaslar için geldikleri Manisa'da, kamu kurumlarına ziyaretlerde bulunduklarını ve hizmetleri yerinde gördüklerini söyledi. 
Kurum olarak ülke genelinde kamuda ve özel sektördeki insan hakları ve eşitlikle ilgili konuları yakından takip ettiklerini dile getiren Altuntaş, "Kamu olsun özel sektör olsun ayrımcılıkla ilgili şikayetleri inceliyoruz. Bu konuda kurumumuzun bin liradan 15 bin liraya kadar idari para cezası kesme yetkisi var. Kurumumuzun 3 temel görevi var. Birinci görevi insan haklarıyla ilgili eğitim, bilinçlendirme, kamuoyunu aydınlatma bu konuyla ilgili faaliyetler yapma, ikinci ana görevi ayrımcılıkla mücadele, üçüncü ana görevi de burada bulunmamıza vesile olan ulusal önleme mekanizması görevi." diye konuştu. 
Altuntaş, ziyaretlerinin ardından incelemede bulundukları yerlerle ilgili raporlar hazırladıklarını anlatarak, şunları kaydetti: 
"İnsan hakları, ayrımcılık, işkence ve kötü muameleyle ilgili ziyaretler yapıyoruz. Bunlarla ilgili detaylı raporumuzu hem Cumhurbaşkanlığı'na hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunuyoruz. İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na ve Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'na da bilgilendirme amacıyla bu raporlarımızı gönderiyoruz."

Editör: TE Bilişim