Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi'ne bağlı ekipler yaklaşık 3 gündür Manisa’da etkili olan sağanak yağış nedeni ile sabaha kadar görevdeydi. Başkanlar aşırı yağışlardan dolayı su baskınlarının yaşandığı mahallelerde çalışma yapan ekipleri inceleyerek bilgi aldı.

GECE 3'TE ZİYARET
Vatandaşların zarar görmemesi için Şehzadeler Belediyesinin yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu ifade eden Başkan Çelik “Gece yarısı itibarı vatandaşlarımızın zarar görmemesi için ekiplerimiz yoğun bir mesai harcıyorlar. Şuan bulunduğumuz nokta Kırtık Deresi ve DSİ sulama kanalının buluştuğu nokta. Aşırı yağışlar nedeni ile karların erimesi ile birlikte dağdan gelen çakıllar ve taşlar, derenin bu kısmını tıkıyor. Bu nedenle, sokaklar ve evle su baskınına maruz kalıyor. Şehzadeler Belediyesi olarak gece saat 3 civarı olmasına rağmen ekiplerimiz ile birlikte kanalın ve derenin içerisinde biriken toprakları ve taşları temizliyor ve bir set oluşturuyoruz. Bu sayede vatandaşlarımızın su baskınlarından zarar görmesinin önüne geçmiş oluyoruz. Saat gecenin 3’ü olmasına rağmen halkımızın rahatı için fedakârca çalışan tüm çalışma arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu saatte bizlerle birlikte çalışan Akpınar ve Nurlupınar Mahalle Muhtarlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Bu gece çalışan ekiplerimizi yalnız bırakmayan mahalle halkımıza da çok teşekkür ediyorum. Ekiplerimiz sabaha kadar çalışmalarını aralıksız olarak sürdürecekler. Rabbim daha büyük afetlerden korusun inşallah. Su baskınlarına maruz kalan vatandaşlarımızın da evlerini ziyaret ettik. Ekonomik durumları olmaya vatandaşlarımıza da Belediye olarak yardım elimizi uzatacağız. Yaraları sarmak için Şehzadeler Belediyesi olarak gereken neyse, halkımızın yanında olacağız” dedi.

24 HİZMET
Yağışların gün boyunca etkili olacağına dikkat çeken Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, vatandaşları mecbur olmadıkları müddetçe dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Belediye Başkanı Çerçi, “Manisa’yı 3 gündür etkisi altına alan yağışlar ilçemizde hayatı olumsuz etkiledi. Yunusemre Belediyesi ekiplerimiz özellikle gece boyunca alarmdaydı. Kapanan yollara, su taşkını yaşanan bölgelere müdahale edildi. Spil Mahallesi’nde derenin taşması sonucu bazı evlerimizi su bastı. Yollar kapandı. Ekiplerimiz olaya müdahale ederek taşkının yeniden yaşanmaması için önlem aldı. Valimiz ve Kaymakamımızla birlikte bölgede incelemede bulunduk. Taşkın nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımız valiliğimizin talimatıyla Manisa Öğretmenevi’nde konuk edildi. Ayrıca bölgedeki birinci katlarda yaşayan vatandaşların da tahliyesi yapıldı. Vatandaşlarımızın belediyemizce çevredeki pansiyonlarda konaklamaları sağlandı. Yağışlar nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlarımız 444 62 09 numaralı çağrı merkezimizi 24 saat arayabilirler. Ekiplerimiz iş başında.” dedi. 

Kaynak: iha