Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri, yaşanabilecek su baskınlarını önlemek amacıyla il genelinde olduğu gibi Manisa merkezde de yağmur suyu ızgaralarını temizliyor. Vatandaşlara daha yaşanılabilir bir çevre sunmak için çalışmalarını tamamlayan ekipler, Manisa merkezdeki 12 mahallede 2 bin 360 adet ızgara ile 400 metre boy ızgara temizliği yaptı. Izgaralardan çıkan 15 ton atık arasında toprak ve yaprak gibi doğal sebeplerin yanı sıra poşet, pet şişe maske ve izmarit gibi atıkların da olması dikkat çekti. Izgaralardan çıkan atıkları toplandıkları alanda gören muhtarlar, atıkların oluşturduğu 4 metrelik küçük dağı görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. MASKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Şube Müdürü Şahika Orhan ve Çevre Mühendisi Onur Artan’dan bilgi alan muhtarlar çalışmalardan dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürlüğüne teşekkür etti.

Barbaros Mahalle Muhtarı Siyami Alak, yerlere atılan çöplerin yağmur suyu ızgaralarını doldurduğunu vurgulayıp, “Hizmetler o kadar güzel yapılıyor ki, kışın biz rahat edelim diye çalışmalar şimdiden yapıldı. Yağmur suyu ızgaralarında pet şişeden tutun da aklınıza gelebilecek envai çeşit şeyler var. Mahallemizdeki ızgaralardan hemen hemen bir kamyon malzeme çıktı. Daha temiz bir ülke ve Manisa için yerlere çöp atmamamız gerekiyor” 

Akpınar Mahalle Muhtarı Osman Ertem ise, ızgaralardan çok fazla çöp çıktığını söyleyerek çalışmalar için MASKİ’ye teşekkür etti.

Nurlupınar Mahalle Muhtarı Mehmet Akşit, çalışmalar sırasında ekiplerin yanında olduğunu belirterek “Sadece bizim mahallemizde 138 adet ızgara temizliği yapıldı. Izgaralardan çok fazla atık çıktı” diye konuştu.

Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Tekin Aydın ise, “Izgaralar temizlenmeseydi eğer bu kış bize çok zorluk yaşatacaktı. Tüm mahalle olarak büyük bir sıkıntıdan kurtulduk” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim