Ak Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal’ın "Manisa'da il başkanlığından istifa edip milletvekili adayı olduğum dönemde Ankara'ya geldiğimde bana da Manisa'dan bir profesör doktorun birinci sıraya aday olarak düşünüldüğü bir genel başkan yardımcısı tarafından tarafıma iletildi.” şeklindeki sözleri gündeme bomba gibi düştü. 
Akkal’ın iddialarıyla ilgili Manisahaberleri.com’a konuşan İyi Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, böyle bir ismin aday listesinde yer almadığını söyledi.   
Eryılmaz şu açıklamaları yaptı: 
“Sayın Tamer Akkal İyi Parti İl Başkanı olduğu dönemde ve hemen ardından milletvekili olduğu dönemde ben de şuanki İl başkanı olarak milletvekili adayı idim.
Benim bildiğim ve İyi Parti'nin resmi kayıtlarında herhangi bir profesör unvanı olan kişi ya da kişilerin bizim partimizden bir adaylık müracaatı yoktur. Böyle bir kişi bizim partimize müracaat etmemiştir. Böyle bir olaya ben şahit olmadım. Çünkü o gün için 40 küsür arkadaşımız sıralamaya girmek için çalışıyordu. Bu çalışmalarda ben Sayın Tamer Akkal'ın fetö'cü ve profesör ünvanlı olduğunu iddia ettiği kişi ile ilgili İyi Parti'ye resmi müracaatı olduğunu bilmiyorum.  Eğer böyle bir fetö'cü varsa Sayın Tamer Akkal bugün iktidarın Milletvekilidir, cumhuriyet savcıları oradadır bu kişi hakkında ne varsa, ne gerekirse yapmalıdır. Eğer o günden bugüne böyle bir fetö'cü varsa ki fetö'nün üniversitesinin kurucusu olduğunu iddia ediyor, öyle beyan ediyor kendisi, bu kişi hakkında öyle bir işlem yapmadıysa devlete karşı suç işlemiş terör örgütü üyesi olan kişinin yakalanması, tutuklanması için gerekli önemi göstermemiştir. Biz bu milletvekillerini temizlik yapması için de seçtik. Bu şahsın ismini açıklasın ve bununla ilgili ne tür bir işlem yapmış, onu da söylesin.
Ve gereğini cumhuriyet savcıları aracılığıyla yapsın. Bugüne kadar neden yapmadı onun da izahına Türkiye kamuoyuna yapsın.”

“KİMDİR BU İSİM?”
Tamer Akkal'ın bahsettiği, iddia ettiği ismin kim olduğunu bilmiyorum. Hiç duymadım. Kendisi de böyle bir ismin olmadığını iyi biliyor ama dönemsel görevlerini yerine getiriyor.  Bir gün PKK ile girip çıktılar partimizden 130 bin partilimizin helal oylarıyla seçilen milletvekili, bizi terör örgütü ile işbirliği yapmakla suçlayarak gitti. Ama Cenab-ı Allah büyük. Hepimiz gördük ki Ayasofya'nın açılışından sonra Sayın Cumhurbaşkanı İyi Parti'yi yerli ve milli bir parti olarak tanımladı.
İkincisi bir milletvekili adayımız hakkında da fetö soruşturması varmış. Öyle diyor. Valla fetö soruşturması olabilir, tefeci soruşturması olabilir, bir sürü soruşturma olabilir. Onları bilemem ben. Varsa bununla ilgili de o gün hem il başkanı olarak hem milletvekili olarak neden gereğini yapmadı, bunu bir açıklasın. Kişileri töhmet altında bırakarak hiçbir yere varamazsınız.  Biz kimin kim olduğunu çok iyi biliyoruz. Biz kimin değirmenine kimin su taşıdığını da iyi biliyoruz.  
Net olan şudur. İyi Parti yükseliştedir. İyi Parti milletin derdiyle dertlenmekte, memleket için çalışmaktadır.
 

“TAMER AKKAL GİTTİ DİYE PARTİ BATMADI” 
İyi Parti yükselirken birileri içeriden birileri dışarıdan vuracaktır. Her yerden bir müdahale gelecektir. Bize bugüne kadar atmadıkları çamur kalmadı. Baktılar iktidar gidiyor, düğmeye bastılar. Hiç önemli değil, iyiler ayaktadır. Bizim partimizden Tamer Akkal gitti diye parti batmamıştır. Daha da yükselmiştir. Bugün bir başkası da gidebilir. Daha da yükselecektir.

TAMER AKKAL'IN İDDİALARIYLA İLGİLİ CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA BAŞVURULACAK MI? 
Biz kimden bahsettiğini bilmiyoruz. Madem bunu kamuoyuyla paylaştığınız. 3 senedir, 4 senedir kim olduğunu biliyorsunuz. Bugün de kamuoyu ile paylaşma gereğini gördünüz. Cebinizdeki kağıttan çıkartıp bunu okuyorsunuz. O zaman onun gereğini şimdi de yapabilirsiniz. Cumhuriyet savcıları da gereğini yapsın, cezasını versin. Kim fettullahçı terör örgütüne kucak açtıysa, PKK terör örgütüne kucak açtıysa, onlarla yatıp kalktıysa, onları Amerikalılarda ziyaret ettiyse, onlarla kim ortaklık ettiyse hesabını tabii ki verecek. Kobani olaylarında devletimiz durdu durdu 6 sene sonra hesap sordu. Bu devlet 16 sene de geçse Habur'un da hesabını soracak, hendeğin de hesabını soracaktır. Kimse unutmasın. Bizim milletimiz sabırlıdır.”

ERYILMAZ'DAN ÖZDAĞ'A TEPKİ

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz ayrıca, bir televizyon programına katılarak İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın ve İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında birtakım iddialar ortaya atan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’a ateş püskürdü. Eryılmaz, açıklamasında, “İYİ Parti milletin umudu, ümidi olsun diye kuruldu. Yoksul insanlar evine askıda ekmekle değil, etle sütle gidebilsinler diye kuruldu. ‘Ümit'in koltuğu’ olsun diye kurulmadı” dedi.

Eryılmaz, “İYİ Parti’nin yükselişini belli ki bazı çevreler hazmedemiyor olacaklar ki birtakım siyasi ayak oyunlarına başvurmuşlar. Aslına bakarsanız partimize yapılan bu saldırılar, şimdiden iktidara yürüdüğümüzün resmidir. Belli ki İYİ’lerin geldiğini duyanlar korkuya kapılıp bizi içeriden bitirmeye kalkışmış. Biz bu oyunları çok gördük ve çok oyun bozduk. Partililerimiz içerisinde  menfeat güdenler de bu oyunlara ortak olmuşlar.  Oyun kuranlar, kurdukları oyunun içine kendileri düştüler. Partimiz her geçen gün temizlenerek büyüyor. Bu da çok önemli bir nokta. Biz İYİ’ler dimdik ayaktayız. Gidenlere uğurlar olsun” şeklinde konuştu. 
 

Editör: TE Bilişim