Haber: Ahmet Ünsal   
Manisa Valisi Yaşar Karadeniz’in gece yarısına yakın saatlerde  başlattığı sürpriz ziyaretlerin ilk adresi 112 Acil Çağrı Merkezi oldu.Vali Karadeniz ve beraberinde merkeze gelen İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy’u Çağrı Merkezi Müdürü vekili Ali Dedeler karşıladı.
Vali Karadeniz, çağrı merkezinde görev yapan tüm birimlere ait çalışanların tek tek yeni yıldan beklentilerini sordu.Öte yanda da  kendisine refakat eden çağrı merkezi Müdür vekili Dedeler’den 2021 yılındaki veriler hakkında bilgi edindi.
Karadeniz’e Manisa 112 Acil Çağrı Merkezine 2021 yılı içerisinde emniyet, jandarma, itfaiye, sağlık, orman ve AFAD ekiplerine binlerce ihbarın ulaştığı gelen ihbarları sahada 24 saat boyunca görev birimler aracılığı ile halkın zor zamanlarına yetişildiğini bilgisi aktarıldı. Daha net rakamların ise daha sonra aktarılacağı belirtildi.
Vali Karadeniz’in ikinci durağı ise Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı Yunusemre ilçesindeki İtfaiye Daire Başkanlığı oldu.
Burada İtfaiye Daire Başkanlığından sorumlu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal ve çalışma arkadaşlarınca karşılandı.
 

“İTFAİYE SADECE YANGINLARA MÜDEHALE EDEN ETMİYOR BİRÇOK HAYATLAR KURTARIYOR”

Genel Sekreter yardımcısı Öztozlu, Türkiye’de yangınlara en kısa sürede ulaşabilen üç itfaiyeden birisi olduklarını dile getirdi.
İtfaiye Daire Başkanı İnal ise 2021 yılındaki rakamlarla ilgili bilgilendirme de ise, “2020 yılında 17 ilçede kurulu olan 56 müfrezede 632 çalışanımız 12.900 olaya müdahale etmişti. 2021 yılında ise 13.102 gelen çağrımızdan 12.063’üne müdahale bulundu. Bunlardan 722’si Trafik kazaları, 8.871’i yangınlar, 2073’ü insan ve canlı hayvan kurtarma olayı. 237 sel ve su baskınları olayına müdahalede bulunuldu. Ayrıca 2048 işyeri denetimi gerçekleştirdik .39.961 kişiye eğitim verdik.102 gönüllü itfaiyeci bünyemize kazandırdık.” İfadelerinde bulundu.
  

"BİNİN ÜZERİNDE OLAYA EL KOYDULAR"

 Manisa Vali Yaşar Karadeniz’in sonraki uğrak yeri ise Manisa-İzmir sınırında bulunan Sabuncubeli Jandarma sınır karakolu idi.Vali Karadeniz’i burada Jandarma il komutanlığı bünyesinde oluşturulan Komando Asayiş timi karşıladı.Komando timini selamlayan Vali Karadeniz, yemekhanelerinde askerlerle sohbet etti.
İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, 17’şer kişilik gruplardan oluşan il genelinde görev yapan 5 tim hakkında Vali Karadeniz’i bilgilendirme yaparak, “Bu timlerimiz gerçekten büyük başarılara imza atıyor ve atmaya devam edecekler. Özellikle Manisa-İstanbul, Manisa-Ankara güzergahlarından Ege denizi üzerinden sevk edilmeye çalışılan uyuşturucu tacirlerine, tarihi eser kaçakçılarına ve terör örgütlerine, insan kaçakçılığına göz açtırmıyorlar. Bir yıl içerisinde binin üzerinde olaya müdahil olan Komando Asayiş timlerimiz rehine,yangınlarda doğabilecek yağmalamalara,meydana gelebilecek orman yangınlarına karşıda görev almaktadırlar.Jandarma olarak Sabuncubeli karakolumuzun büyük işlevi bulunuyor.Sizin ziyaretinizle burada görev yapan Asayiş Komando birimlerimizin şevki bir kat daha artmıştır” dedi.

TRAFİK EKİPLERİ PİTBULLARA KARŞIDA KONTROL YAPTI
    
Vali Karadeniz ve beraberindekilerin son durağı ise İzmir-Manisa yolu üzerindeki Manisa Emniyet Müdürlüğünün Süreyya bölgesindeki kontrol noktası idi.
Vali Karadeniz’i Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Emniyet Müdür yardımcıları Asayişten sorumlu Engin Sungurlu, Emniyet Müdür yardımcı Hüsnü Uz, Emniyet Müdür yardımcısı Birol Muslu, Şehiriçi Trafikten sorumlu Başkomiser Münire Düzenli karşıladı.
 Karadeniz noktada görev yapan polislerle sohbet ettiği sırada yol kontrolü yapan tarfik ekipleri İçişleri Bakanlığının Valiliklere yolladığı Pitbul köpeklerine yönelik kontrollerde bulundu.Kontrole takılan araçların birisinde köpekleri olan vatandaşlar ise “Bu köpekler bizlere ait onların aşı kartları ve küpeli bulunuyor” ifadelerinin ardından sürücünün ve araçtakilerin Gebete kontrollerinin ardından yeni yıllar dileğinde bulunularak uğurlandılar.

Editör: TE Bilişim