Manisa'da Denge Gazetesi'nden Özlem Şahin'in haberine göre Yunusemre ilçesi Hafsasultan Mahallesi'nde, annesi ve 7 yaşındaki kız kardeşi ile birlikte yaşayan Baran Mutlu, 15 Ekim Perşembe günü akşam saatlerinde markete gideceğini söyleyerek evden ayrıldı. 1.70 boyunda ve 90 kilo olan 14 yaşındaki Mutlu’dan bir daha haber alınamadı. Annesi, eve gelmeyen oğlunun durumundan endişelenerek durumu polise bildirdi. Polis ekipleri, kayıp Mutlu’yu bulmak için arama çalışması başlattı. Şuana kadar yapılan tüm aramalara rağmen Mutlu’ya ait bir iz bulunamadı.

 

BARAN'IN KAYBOLDUĞUNU GÜNÜ ANLATTI

Oğlu Baran’ın kaybolduğu günü anlatan anne Mutlu, yaşananları şu sözlerle anlattı: “Perşembe günü akşam 17:00 civarında kapı önünde halı yıkadık. Kola istedi gittim kola aldım, geldim. Daha sonra teyzesi bizi çağırdı çay içmeye. Oraya giderken, ‘anne sen git ben geleceğim’ dedi ve 20 dakika sonra yanıma geldi. Orada oturduk, yedik, içtik hiçbir sıkıntı yoktu. Kendi evimizin önüne geldik, ‘anne ben markete uğrayacağım’ dedi. Gitti ve gidiş o gidiş. Oğlum Baran ile eve gelirken sokağın başında bir çocuk gördüm, bir el işareti yaptı ama Baran’a mı yaptı, başka birisine mi bilmiyorum. Yanında 5 TL parası vardı. Kısa şortu ve t-shirtü vardı. Şuan ev kışlık kıyafetlerle dolu, o dışarıda çıplak. Ne yiyor, ne içiyor, kimin kapısında, kimin yanında? Hasta olduğumu, düşüp bayıldığımı biliyor. O bana kıyamazdı. Kardeşi Eylül’e dayanamazdı. Bana sakin olmam konusunda telkin veriyorlar ama olamıyorum. Karakoldakilerde benden bıktı artık. 7’24 onları arıyorum, dayanamıyorum.” 

İKİ KEZ KAYBOLDU

Oğlu Baran’ın bir ay içerisinde ikinci kez kaybolduğunu söyleyen anne Gülay Mutlu, oğlunun kendi yaşıtı bir çocuk tarafından alıkoyulduğunu iddia etti. Baran’ın bir önceki kayboluşunda, yani 15 gün önce dayıları tarafından Yunusemre ilçesinde bulunan büyük bir otelin önünde arkadaş grubuyla otururken bulunduğunu söyleyen anne Mutlu, bu sefer oğlu Baran’dan hiçbir haber alamadıklarını belirtti.

Baran’ın ilk bulunduğunda vücudunda morluklar tespit ettiklerini söyleyen anne Mutlu, “Emniyet tarafından yapılan tespitlere göre oğlunun internet üzerinden tanıştığı bir çocuğun yanına kaçtığını söyledi. Yanına kaçtığı çocuğun hikayesini öğrendim, içler acısı… Baran çok merhametli bir çocuk, o yalnız kalmasın diye ona kanıp gidiyor. Oğlumu o kaçışında bulduğumuzda kir, pas içindeydi. O çocuk, oğlumu dövmüş; bacakları mor içindeydi yavrumun.” dedi.

 

ACILI ANNE ENDİŞELİ

Baran’ın canından endişe ettiğini kaydeden anne Mutlu, gözyaşları içerisinde yetkililerden yardım istedi.  Oğlunun eve dönmesini umut ettiğini ifade eden Mutlu, "Ne olur, bir gören varsa ya bana ya da polislere haber versin. Oğlumu bulan düşmanım olsa, ayağını öperim… Kendi evladınızı gözünüzün önüne getirin. Bir saniye kaybolsa kaybolsa kafayı yiyorsunuz. Ben, 6 gündür ölüyüm.” dedi.
 

Eve dönmesi için oğlu Baran’a seslenen gözü yaşlı anne, “Deli olmuş durumdayım. Kızım Eylül ağlama krizlerine giriyor. Ben şuan yok gibi bir şeyim. Oğlum, lütfen çık ortaya. İyi olduğunu bilmek istiyorum. Gece vakti sokaklara çıkıp seni arıyorum, millet beni deli zannediyor. Bir vicdansızın eline düşersin hayatını mahveder. ‘Ölüyle bir gün, diriyle her gün ölürsün’ diyorlar ya ben her gün ölüyorum. Akşamları sevdiğin yemekleri yapıyorum, sen gelmeyince çöpe döküyorum. Yastığın, yorganın seni bekliyor.” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim