Arama motoru Google'da kullanıcılar, merak ettikleri, araştırdıkları soruların yanıtlarını kolaylıkla bulabiliyor. "Manisa" ile ilgili de çokça soru soruluyor. Bu sorular Manisalılara her ne kadar kolay ve gülünç gelse de Manisa'yı bilmeyenler için bu sorular merak konusu olabiliyor. Manisa ile ilgili merak edilenlerin başında 'Manisa neyi ile meşhur', 'Manisa denize kıyısı var mı?' gibi sorular geliyor. Peki internette "Manisa" kelimesi ile arama yapan kullanıcılar, Google'a en çok hangi soruları soruyor?

Google'a çokça sorulan Manisa soruları ve yanıtları şöyle sıralanabilir:

Manisa neyi meşhur?

Manisa'nın en meşhur, en bilinen markası Mesir Macunudur. Bunun yanında çekirdeksiz Sultani Üzümü de meşhurdur. Lezzet olarak ise Manisa Kebabı meşhurdur. Bunun yanında Alaşehir Kapaması ve Nohutlu Mantı da meşurdur.

Simit Ekmeğinden Odun Köftesine, Kula Güvecinden, Mantar Tatlısına, Şevket-i Bostandan Börülce Tarator'a kadar bir çok gıdası da bilinir.

Ek olarak Ekmek Dolması ve Kula Şekerli Pidesi bilinen yöresel lezzetlerdendir. Kabaklı Pide ile Höşmerim ve Sinkonta da yöresel yemekler arasındadır.

Manisa'da hangi dağlar var?

Manisa'da hangi daglar var, sorusu çokça araştırılıyor. Merkezde en fazla bilinen ve şehri adeta etekleri boyunca dizen dağ Spil Dağı'dır. Spil Dağı 1517 metre yüksekliğindedir.

Yunt Dağı 1074 metredir. Demirci Dağları ise Manisa, Balıkesir, Kütahya sınırlarını da oluşturur ve en yüksek yeri Ziyaret Tepe 1800 metedir.

Bozdağlar da Manisa sınırındadır. 


Manisa denize kıyısı var mı?

Manisa'nın denize kıyısı yoktur. Manisa ili, Batı Anadolu'da denize kıyısı olmayan fakat kıyıya en yakın kentidir. Denize kıyısı olan İzmir iline yakınlığı nedeniyle birçok Manisalı yaz aylarında İzmir sahillerinde yüzmeyi tercih etmektedi.r

Manisa nereye bağlı?

Manisa Ege Bölgesi'nde yer alan bir büyükşehirdir. Manisa, Ege Bölgesi'nin ortasında yer almaktadır. 

Manisa tam olarak nerede?

Manisa'nın doğusunda Uşak ve Kütahya, güneyinde Aydın ve Denizli, kuzeyinde Balıkesir ve batısında da İzmir ili yer alır.


www.manisahaberleri.com

Editör: TE Bilişim