Bir TV kanalında Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu programa katılan Şanlıurfalı ailenin üyelerinden biri Kürtçe konuştu. Katıldığı yayında yeğenleriyle Kürtçe konuşan kadın, Didem Arslan Yılmaz tarafından yayından atıldı. Arslan’ın tavrına Gelecek Partisi Kadın Kolları İl Başkanı Deniz Barlas’tan tepki geldi. Barlas, “Başarılı kadınları, azmeden kadınları ekranlarda görmek, hayatın her alanında görmek çok güzeldir. Ancak iş ırkçılığa, ayrımcılığa gelindiğinde ise ne kadın ne de erkekten söz etmek mümkündür. Böyle bir durumda insaniyet ve vicdan her zaman ön plana çıkar. Dün de tam olarak vicdaniyet ve insanlık adına yakışmayan bir ana şahit olduk.” dedi.


Barlas, “Sayın Didem Arslan, gayet doğal bir şekilde Kürtçe konuşan bir insanımızı manasız ifadelerle yayından kovdu. Ancak aynı Didem Arslan yayındaki başka bir konukla İngilizce konuşmaktan hiç çekinmedi. Bu durum aslında ülkemizde yaşanan birçok sorunun temelidir diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Gelecek Partili Barlas son olarak, “İçimizdeki insanın diline saygı göstermeden tahammülsüzce tavırlarda bulunurken, İngilizce ya da farklı bir yabancı dil konusunda bu tutumu göremiyoruz. Zaten böyle bir tutum içine girilmesi de doğru değil. Burada basitçe Kürtçe ve Türkçe bilen birisi anlatılanı çevirebilir ve konu kolaylıkla çözülebilirdi. Ancak Kürtçe konuşan birisine “Burası Türkiye Cumhuriyeti” derken, siz o Kürtçe konuşan insana senin ülken değil mesajını vermek istiyorsun. İşte en büyük yanlış da burada. O yüzden Didem Arslanı sergilediği tavır ve sarf ettiği sözler nedeniyle kınıyorum.” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim