HABER: MURAT YALÇIN

Manisa Galericiler Sitesi otomobil hırsızlığına sahne oldu.  Alınan bilgiye göre site içinde Öğretmenevi kavşağına yakın bir noktada bulunan Spil Oto Galeri'ye giren hırsızlar camı kırıp yazıhanenin içine girdi. Geçtiğimiz hafta gece saat 22.00'de meydana gelen olayda 2 kişi oldukları belirlenen şahıslar çekmecelerdeki anahtarlarla arabaları tespit etmeye çalıştıktan sonra gözlerine kestirdikleri Renault Megane 2 marka otomobili çalmaya karar verdiler. 
Bu sırada güvenlik kameralarını fark eden hırsızlar kamera kayıt cihazını söküp kemaraları tahrip etti. 
Otomobile binip çıkış yasağı olan Öğretmen Evi Kavşağı hemzemin geçidini kullannak isteyen hırsızlar bariyer engeliyle karşılaştı. 
Şahıslardan biri inerek bariyeri kaldırdı diğeri otomobili yola çıkardı. 
Sabah iş yerine gelen Spil Otomotiv'in sahibi Numan Demirtaş, camın kırık otomobilin ise yerinde olmadığını fark etti. 

Numan Demirtaş hemen polise haber verdi.

EMNİYETE TEŞEKKÜR

Manisa Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Masası ekipleri iş yerinde parmak izi çalışması yaptı. Çevredeki kameralar tek tek kontrol edildi. 
Galericiler Sitesi'nden çıkış yapan otomobilin önce Saruhanlı yönüne ardından Koldere ve Turgutlu civarında görüldüğü tespit edildi. 
Ancak otomobilin plakasının değiştirildiği de belirlendi. 
Sıkı bir takip başlatan Manisa polisi, şahısların izine 3 gün sonra rastladı. Çalınan otomobil Barbaros Mahallesi ile Horozköy arasındaki kanal boyunda terk edilmiş olarak bulundu. Otomobilin anahtarının üzerinde durduğu, iç ve dış yıkama yapıldığı, ayrıca plakasının değiştirildiği tespit edildi. 
Otomobil sahibine teslim edilirken aracın plaka ve ruhsatları çalınma sebebi ile değiştirildi. Eski plakaların kayıp olduğu, hırsızların taktığı plakanın ise trafiğe kayıtlı olmadığı anlaşıldı. 
İş yeri sahibi Numan Demirtaş, yaşanan olayın şaşkınlık verici olduğunu belirterek, "Önce çekmecedeki anahtarları alıp arabaları deniyorlar. 2008 model Megane 2 marka arabayı çalıştırıp geçişin yasak olduğu hemzemin geçitten Öğretmenevi kavşağına çıkıyorlar.
Sabah iş yerine geldiğimde durumu fark edip polisi aradım. Olay yeri inceleme ekipleri parmak izi çalışması yaptı.  Çevredeki ve sitedeki kameralar kontrol edildi. Hırsızların önce Saruhanlı istikametine gittikleri ardından Koldere, oradan Turgutlu yönüne gittikleri test edildi.
Polis söz konusu aracın plakasının değiştirildiğini test ederek aracı Barbaros ile Horozköy arasındaki kanal yolunda terk edilmiş olarak buldu. 
Hırsızların arabayı yıkayıp parmak izlerini yok etmek istedikleri ve anahtarı da üzerinde bıraktıkları görüldü. 
Bunun üzerine aracın plakası ve ruhsatlarını değiştirdik. Daha önceden de sitemizde araç hırsızlığı olayı meydana geldi. Maalesef hırsıza kilit dayanmıyor. 
Değeri 75000 TL olan aracımızın bulunmasına sevindik.
Polis teşkilatımıza 3 gün içerisinde aracımızı bulup bize teslim ettiği için çok teşekkür ederiz." dedi.

Editör: TE Bilişim