Haber: Ahmet Ünsal

    Manisa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin gösterdiği Lalelik Pazar yeri, Alaybey Pazar yeri, Canlı Hayvan Borsası, İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde planlanan kesim yerlerine hayvanlarını getiren vatandaşlarda oluşturulan hijyen koşullarda kurbanlıklarının kesimini yerine getirdi. Kurban kesimlerinde çocuklar yine meraklı ve endişeli bakışlarla büyüklerin kurban kesimlerini izledi.
  Kurbanlarını gösterilen yerlerde kesen Manisalılar ise bu yıl kurban kesiminde hissedilir derecece düşüş görüldüğüne dikkat çekerek,
  “Gerek pandeminin yarattığı ekonomik kriz gerekse pandeminin yarattığı virüs endişesi kurbanlık kesimlerindeki oranı neredeyse yüzde 50 aşağılara indirdi. Şehir merkezinde bulunan belediyelerin kesilen kurbanlıkların konulması için poşet vermediler. Kurban kesim yerlerindeki giderlerin sağlık çalışmaması kesim yerlerinden hayvan kanlarının birikmesine neden oldu” ifadelerinde bulundular.
   Türk Hava Kurumu birimleri ise bölgedeki kesim yerlerinde ekipler oluşturarak kesimi gerçekleştirilen kurbanlıklarının derilerini topladı.
   Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı birimlerle Zabıta ekiplerinin sokak aralarında kesim gerçekleştirenlere yönelik her hangi denetim yapmamaları kesimlerin sokak aralarında gerçekleştirilmesinin önünü açtı.

Editör: TE Bilişim