Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) ile mücadele kapsamında Zonguldak Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'nun denetim yapmak üzere bölgedeki esnafları teftiş ettiği esnada yaşanan diyalog sosyal medyada tepki çekti.

Çorumluoğlu, ziyaretleri sırasında girdiği bir eczanede, 3 çalışanın kuralları ihlal ettiklerini belirterek, cezai işlem uygulanacağını söyledi. Çorumluoğlu'nun tutanak tutulacağını söylemesi üzerine eczacılardan biri itiraz etmeye çalışınca "İtirazlarınızı sonra yaparsınız" diye cevap verdi.

Kaymakamın yanında getirdiği kameramanın çektiği görüntüler daha sonra, sosyal medya üzerinde tepki topladı.

ZONGULDAK VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Tepki çeken görüntülerin ardından Zonguldak Valiliği'nden açıklama yapıldı. Valilikten yapılan açıklamada ''Hadise 26 Kasım 2020 tarihli denetimler sırasında gerçekleşmiştir. Üzerinden üç aydan fazla süre geçen bir diyaloğu dinamik denetim modeline geçilen bir sürecin başlangıcında gündeme getirmek iyi niyetli bir yaklaşım olmayıp, bu tür gerçeğe aykırı spekülatif haber ya da paylaşımlar denetim faaliyetlerinin etkinliği üzerinde ciddi riski oluşturmaktadır'' denildi. 

Çorumluoğlu, 1996-1998 yılları arasında Manisa'da Selendi Kaymakamlığı, 2018'de de Şehzadeler Kayamakamlığı görevini yapmıştı.

Editör: TE Bilişim