HABER: SERKAN ÖZCAN
Manisa’nın Şehzadeler İlçesinde 12 Haziran'da meydana gelen olayda, M. K. Yozgat’tan Manisa’ya gelerek ayrı yaşadığı eşi Sibel Köse'yi bacağından pompalı tüfekle ağır yaralamıştı.

Sağlık ekiplerince Manisa Şehir Hastanesi'ne kaldırılan Sibel Köse'nin tedavi sonrası sağ bacağı kesildi.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu olarak yargılanarak sanık sıfatında mahkeme heyetinin karşısına çıkan Sibel Köse'nin eşi M. K. savunmasında, “Yozgat’ta otobüs firmasında çalışıyordum. Sibel köseyle kavga etmeye başladık ve kendisinin Manisa ya geldiğini öğrendim. Bu işlerle uğraşırken otobüs firmasındaki işime sahip çıkamadım. Bu durumumu da patronum öğrenmiş. ‘Avradına sahip çıkamıyor 40 yolcuya mı sahip çıkacak’ demiş bende bu sözü kaldıramadım. Normalde alkol içen bir kişilik olmama rağmen alkol kullandım. Alkollüyken yanıma silahı ’da alarak Yozgat’tan Manisa’ya otobüsle geldim. Burada önce Sibel ile konuşup anlaşmaya çalışmak istedim. Silahı Şehzadeler ilçesinde bulunan 112 acil servisin yakınında kullanılmayan binasına bıraktım. Daha sonra Sibel kösenin bulunduğu evin yakınlarına gittim. Fatih parkına gittim. Burada alkol almaya devam ettim. Sibel köse ismini Mert diye bildiğim bir kişiyle top oynayama başladı. İlk başta rahatsız edici bir durum görmedim. Parkta dolaştıktan sonra birbirlerine el sallayarak ayrıldılar. Bende bu durumu çok kıskandım. Sonra bıraktığım silahı gidip yerinden aldım ve fatih parkına gittim. Sibel’in canını acıtmak istediğim için arkasından ayaklarına doğru ateş ettim. Silahın içerisinde 5 adet fişek vardı. Öldürmek isteseydim hepsini kullanırdım. Başka kimse silah doğrultmadım. Kesinlikle öldürme amacım yoktu. Benim dini ve resmi nikâhlı eşimin yanında böyle bir kişinin olmasını konduramadım. Yaptıklarımdan pişmanım. Ancak suçumu kabul ediyorum. Tahliye olmayı istemiyorum. Cezamı çekmeye razıyım" ifadelerini kullandı.

Mahkemeden söz alan Sibel Köse’nin avukatları ise, M.K.'nin suç vasıflarının devam edebileceğini ifade ederek, tutukluluk halinin devam etmesini istedi.

Duruşmaya 15 dakika ara veren mahkeme başkanı, sanık M.K.’nin tutukluluk halinin devamına, M.K.'nin annesinin yaptığı telefon görüşmesi için dinlenilmesine, duruşmanın 16 Ocak Perşembe gününe ertelenmesine karar verdi.

Editör: TE Bilişim