Eryılmaz, “Bugünlerde binlerce gencin en büyük sorunu yurt.Birçok genç  yurt bulamamaktan, bulanlar ise fiyatların yüksek olmasından şikayetçi. Gece gündüz demeden çalışarak hayalini kurdukları bölümü ve okulları kazanan ve en sonunda üniversitelerin bir bölümüne yerleşmeyi başaran binlerce genç, kalacak yer sorunu yüzünden üniversiteye gitmekten vazgeçiyor “ dedi.

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz açıklamasında, “KYK yurtlarındaki kontenjanlar yetersiz. Yetkililer taleplere göre yurtlardaki kontenjan planlamasını yapamıyorlar. Halbuki seneler itibari ile ilimizdeki yüksekokullardaki okullara kazanan öğrenci sayıları belli. Bu öğrencilerin ne kadarının yurt talep ettiği ve bunların devlet ve özel yurt tercihleri de belli. Buna rağmen her kayıt döneminde yaşanan sorunlar bu senede katlanarak yaşanıyor. Pandemi tedbirleri yurtlardaki yığılmayı artırıyor” ifadelerini kullandı.
 
Eryılmaz açıklamasında, “Özellikle 2020 yılı mart ayında başlayan uzaktan eğitime ara verme sürecinden olumsuz etkilendiler. Yurtları tekrar hazırlama ve yeniden personel bulma sürecinde özellikle finansal olarak zor durumdalar. Bu duruma pandemi sürecinde dikkat edilmesi gereken şartlar da eklendiğinde maliyetler artmaktadır. Ayrıca eğitim sürecinin geleceği ile ilgili belirsizlik yurtları bekleyen olumsuzlukların başında gelmektedir. Bu süreçte özel yurtların finansal sorunlarının çözülmesi ve gerekli düşük maliyetli kredi desteğinin sağlanması gerekiyor. Kiralık ev bulmak imkansız. Özel yurtlarda da yer bulamayan ve ev kiralamak isteyen öğrencileri başka bir sorun bekliyor. Kira fiyatları şu anda ikiye hatta üçe katlanmış durumda. Zaten kiralık ev bulmakta artık imkansız. Ev talebine olan artış fiyatları fahiş bir şekilde artırdı.Bu durumu kontrol etmek ve fahiş artışları durdurmak için herhangi bir çalışma da yapılmıyor. İsteyen öğrenciler için uzaktan eğitim için koşulları oluşturulmalıdır” diye konuştu.
 
Eryılmaz, “Acil olarak yapılması gereken; KYK çıkmayan ve özel yurtlarda kalacak, imkanı olmadığı için kayıt dondurmak isteyen ya da okumaktan vazgeçen öğrenciler için uzaktan eğitim için koşulları oluşturulmalıdır. Kredi Yurtlar Kurumu acil yurt ihtiyaçları için tesis ve bina yapımını başlatmalıdır. Fahiş kira artışlarının önlemek için gerekli tedbirler alınmalı ve denetimler yapılmalıdır” dedi.

Editör: TE Bilişim