Gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakmak adına projelere hayat veren Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Selendi, Demirci ve Kırkağaç İlyaslar Mahallesi ile ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısında müjdeleri sıraladı. İlçelerle ilgili bilgileri paylaşmadan önce yapılan atıksu arıtma tesisi yatırımlarını da anlatan Başkan Ergün, “Gediz ve Bakırçay’da evsel nitelikli atıksu kirliliğinin önüne geçmek için atıksu arıtma tesislerine ve altyapı çalışmalarına büyük yatırımlar yaptık. Manisa ilimiz genelinde 19 atıksu arıtma tesisimizle bugüne kadar 243 milyon metreküp atıksu arıtımı gerçekleştirdik. Tesislerimize yaptığımız yatırım ise tamı tamına 325 milyon TL’dir” dedi.

Selendi’nin AAT ve altyapı ihalesi 5 Ağustos’ta yapıldı

Atıksu arıtma tesisi ve altyapı yatırımlarına aralıksız devam ettiklerini ifade eden Başkan Ergün,  “Sarıgöl ilçemize yeni bir atıksu arıtma tesisinin inşaatını yapıyoruz. Bununla birlikte Selendi ilçemizde projelerini hazırladığımız atıksu arıtma tesisi ve altyapı çalışmalarımızın ihalesi İller Bankası tarafından 5 Ağustos tarihinde yapıldı. İlçemize 39 kilometre kanalizasyon, 6 kilometre yağmur suyu ve 37 kilometre içme suyu hattı çalışması yapacağız. Ayrıca 15 bin kişiye hitap edecek modern bir atıksu arıtma tesisi kazandıracağız. Selendili hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.  

Demirci’nin de kaderi değişecek

Demirci ilçesinin evsel nitelikli atıksuların arıtılması ve ilçe merkezinin altyapısını sağlıklı hale getirmek için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Ergün, “Demirci ilçemizde de 40 bin kişiye hitap edecek bir atıksu arıtma tesisiyle birlikte 80 kilometrelik kanalizasyon ve 76 kilometrelik içme suyu hattı çalışması gerçekleştireceğiz. İller Bankası, bu yatırımlarımız için 11 Ağustos’ta ihaleye çıktı. Demirci’mize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. 

İlyaslar AAT’nin ihalesi 24 Ağustos’ta yapılacak

Çevreci yatırımlar ile daha sağlıklı bir Manisa için çalıştıklarını söyleyen Başkan Ergün, “Kırkağaç ilçemiz İlyaslar mahallesine yapacağımız atıksu arıtma tesisinin de 24 Ağustos’ta ihalesi yapılacak. Bu müjdeyi de Kırkağaç ilçemize vermiş olalım. Bu yatırımların yapılmasında emeği geçen herkese buradan teşekkür ediyor, Manisa’mıza ve hemşerilerimize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi. Başkan Ergün ayrıca, Köprübaşı atıksu arıtma tesisi için de hazırlıklarının devam ettiğini belirterek, kısa bir süre içerisinde çalışmalarını tamamlayacaklarını ifade etti.  

Editör: TE Bilişim