Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler ilçesinde yer alan Yeni Harmandalı Mahallesi’nde zarar gören hayvan çiftliği ve tarlalarda incelemelerde bulundu.
Gediz Nehri ile Nif Çayının taşkın sonrası birleştiğini söyleyen Ergün, “Manisa’da metrekareye düşen yağmur suyu 180 kilogram geçmiş durumda. Allah beterinden korusun. Şu anda Nif Çayının yan tarafındayız. Maalesef aşırı yağışların Gediz’în ve Nif Çayının sahasını dolması sebebiyle ova tamamen sular altında kalmış durumda. Çok şükür insan kaybımız yok, bu bizim için bir tesellidir” dedi.

“İMAR PLANLARININ BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMESİ GEREKİYOR”

İmar çalışmaları hakkında bilgi veren Ergün, “Şehrin son 30 yıllık süreçte imar planlarının yapılmamasından kaynaklı, şehrin kenar mahalleleri dediğimiz, işte şu anda bugün gecekondu şeklinde yapılan bu mahallelerimizdeki yaşanan sıkıntılarla karşı karşıyayız. İmar planlarının çok acil, ivedi olarak Manisa’da bir anda hayata geçirmemiz gerekiyor. İnşallah bu önümüzdeki süreçte imar planının yapılması için artık son imzaları bekliyoruz. Manisa’nın çevre yoluna kadar olan bu mahallelerini yeni imar planını bir an önce hayata geçirerek ve sulama kanallarının deplaselerini yapmak süreciyle daha sağlıklı bir Manisa’yı yaratmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim