Ahmet ÜNSAL/Manisa

Kaynar'ın Bakanlık'a yaptığı başvuruda gerekçe olarak "Avrupa birliği deontolojik uyum yasalarına tamamen aykırıdır. Ayrıca uluslararası diş tabipleri tanımına uygun değildir" uygulamasını delil gösterdi.

25. Dönem Milletvekili seçimlerinde Ak Parti'den milletvekili aday adayı da olan Diş Hekimi Sedat Kaynar, "Sayın Cumhurbaşkanımız ülke ekonomisini de düşünerek emeklilik bekleyen EYT liler ilgili hassasiyetinde ne denli haklı" diyerek, Sağlık Bakanlığı'nın verimlilik esasını göz önünde bulundurarak kendilerine verdiğim emeklilik yaşının 65’den 72’ye çıkartılması gerektiğini dile getirdiğini belirtti.


   
BAKANLIK'TAN RED

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mustafa Yılmaz imzalı yanıt dilekçesinde “Bakanlığımıza verdiğiniz Emeklilik yaş haddinin uzatılması talebiniz ile ilgili ibare bulunmaktadır. Bu nedenle adı geçen 25.01.1955 doğum tarihine istinaden 25.01.2020 tarihinde 65 yaş haddini dolduracağından res’en yaş haddinden emekliğe sevk işlemleri Bakanlığımızca başlatılacaktır” denildi.

"CUMHURBAŞKANI'MIZIN AVRUPA’DAKİ YAŞ HADDİ KARARLARINI GÖZE ALMASINI İSTİYORUM"

İşini ve hastalarına hizmet etmekten dolayı çok mutlu olduğunu verimlilik yaşında emekliğe sevk edilmesine bir anlam veremediğinin altını çizen Diş Hekimi Sedat Kaynar, şunları söyledi:
“Merkezi Amerika Chicago’da bulunan Dünya Diş Tabipleri Birliğinin 1986 yılında buyana üyesi olan ender hekimlerden birisiyim. Türkiye’de Ege Üniversitesi, Hacatepe gibi üniversitelerden mezun olan ülkemizin birçok yerinde hizmet verme aşkıyla çalışan binlerce diş hekimimizi çok yakından ilgilendiren bir durum idi benim emeklilik yaş haddinin 72’ye yükseltilmesi talebim. Sağlık Bakanlığımızın aldığı bu karar Avrupa birliği deontolojik uyum yasalarına tamamen aykırıdır. Ayrıca uluslararası diş tabipleri tanımına uygun değildir. Ben ve benim gibi meslektaşlarım böylesi bir emeklilik sürecini hak etmiyorlar. Dünya norm yasaları gündemde olmasına karşın Sağlık bakanlığımız bizim gibi hekimleri zorunlu emekliğe sevk ederek Diş Hekimlerini yok sayıyorlar. Cumhurbaşkanımızın konuya özel ilgili göstermesini Diş Hekimlerinin yaş haddi konusundaki 72 yaş baremi dikkate almasını istiyorum. Bu talebime önem verirse binlerce diş hekimi arkadaşım da memnun olacaktır.”

Editör: TE Bilişim