Haber: Ahmet Ünsal

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi hizmet kapasitesini artırmasıyla birlikte OSB’deki firmaları da kendine çekmeye başladı. Manisa’nın büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Elginkan Topluluğu sağlık hizmetini üniversite hastanesinden alacak. Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ve Elginkan Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen protokol imzalayarak bu işbirliğini hayata geçirdi. Rektörlük binasında düzenlenen protokol törenine Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. İsmet Topçu, rektör yardımcıları ve Elginkan Topluluğu yöneticileri de katıldı. 

“EGE’NİN KUZEY HASTANESİ YOLUNDAYIZ”

Protokol töreninde konuşan Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, “OSB ile birlikte yapmış olduğumuz birlikteliklerle sanayide bandın durmaması, üretimin durmaması için sürekli çalıştık. Sanayimize destek olmaya gayret ettik. Sağlık alanında yaptığımız en büyük atılımlardan biri de özel sağlık sigortasını üniversitede açacak olmamızdı. Bununla ilgili çalışmalar tamamlandı. Hızlı şekilde muayene edilebilecek bir VİP katının oluşturulması, akabinde de ülkemizin ekonomisine çok büyük katkı sağlayan, sanayinin can damarı olan, eğitim, istihdam, vergi alanında örnek bir tavır sergileyen Elginkan Topluluğuna da hizmet vereceğiz. Beyaz yakalıların yıllık sağlık hizmeti alabilme konforunu üniversitemizden almalarına yönelik anlaşma yapıyoruz. Hastanemiz insan kaynağı ve teknik donanım noktasında bölgede önemli hastanelerden biridir. Ege’nin kuzey hastanesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Manisalıların katkısını hissediyoruz.Bu ülke kaynaklarının ülkeye emek sağlayan insanların hizmetinde olması bizi ayrıca mutlu ediyor. Yaptığımız protokol üniversitemize ve Elginkan Grubuna faydalı olacaktır” dedi. 
MCBÜ Rektörü Ataç, OSB’deki diğer firmalarla da anlaşma yapacak duruma geleceklerini ifade etti. Rektör Prof. Dr. Ataç, Bu ülkeye katkı sağlayan herkes bizim açımızdan önemlidir. Manisa’nın üniversitesi, Manisa’nın hastanesi olarak kente olan sorumluluklarımızı biliyoruz” diye konuştu. 

“ÜNİVERSİTELE GÜVENMELİYİZ KURULUŞ OLARAK KAPIMIZ SONUNA KADAR AÇIKTIR”

Elginkan Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen de, üniversite hastanesinin hizmetinden memnun olduklarını ifade etti. Gaye Akçen, “70 yıllık bir topluluğuz. Manisa benim ilk göz ağrımdır. Organize Sanayi Bölgesi’nde bizim kapı numaramız birdir. Uzun zamandır bazı sağlık firmalarıyla anlaşıyorduk ama yeterli sonuçlar alamıyorduk. Üniversite bize bir teklifle geldi, hiç düşünmeden kabul ettik. Böyle güzide bir hastane, çalışkan bir ekibin olduğu yerde ben özel hastaneye neden gideyim. Ben buraya sırtımı dönemem. Beyaz yakalıların Check Up ve tedavilerini burada yaptıracağız. Sağlık Bakanlığına ve devletimize teşekkür ediyoruz. Manisa’da böyle bir hastanenin olması, iyi bir ekibin olması bizi çok hoşnut etti. Güvenerek bu hastaneye kendimi teslim edebilirim. Ürünlerimizden ne zaman arzu ederlerse Celal Bayar Üniversitesine bizim kapımız açıktır” dedi.

Editör: TE Bilişim