Olay Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bulunan Mehmet Suphi Egemen İlkokulu'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre henüz kimliği belirlenemeyen saldırganlar, okul demirlerinden atlayarak bahçeye girdi. Okul bahçesinde yer alan eğitim materyallerini hedef alan saldırganlar sera, hayvan figürleri ve oyuncak trene zarar verdi. Saldırganlar ayrıca okula ait otopark demirlerini de tekmeleyerek kırdı. 

BAHÇEYE ZARAR VERENLERİ KONUŞMAYA DAVET ETTİ

Saldırının ardından açıklamada bulunan Mehmet Suphi Egemen İlkokulu Müdürü Evra Seda, "Bahçeye zarar verenler buyurup gelsinler. Açık açık konuşalım. Niyetimiz cezalandırmak değil. Biz eğitimciyiz. Onları da topluma kazandırmak görevimiz. Onlar için de ayrı üzülüyoruz , normal bir insan nasıl bunları yapabilir anlayamıyoruz. Büyük hayalleri olan küçük kardeşlerine çok yanlış örnek oluyorlar. Çocuklara bahçenin neden ve nasıl zarar gördüğünü açıklayamıyoruz" dedi.

"ÇOK ÜZÜCÜ"

Seda, "Hayat oyunu projesi öncesi  çöp dağlarının olduğu, her gün bira şişeleri ve uyuşturucu malzemeleri topladığımız bahçeydi. Öğrencilerimizin, hayatı oyun oynayarak öğrenmeleri adına tasarlanmış bahçeyi maalesef koruyamıyoruz. Bahçe yapımına önce okul çitlerini yükselterek başlamıştık. Ancak yüksek çitler bahçeyi korumamıza yetmedi.çocukların böylesi sevdiği bir alana bilerek ve isteyerek zarar verilmesi gerçekten çok üzücü. Bu bahçe çocukların mutlu olması, hayatı oyunla öğrenmeleri, doğadan ilham almaları İçin tasarlandı. Çocuklar bu bahçede topraklı tarımdan, topraksız tarımı , mesleki becerileri, vatandaşlık bilincini öğreniyorlar. Bu bahçede kendi elleriyle dikip hasat ettikleri bitkilerle sinek kovucu sprey, oda parfümü, sabun yapıp Afrika ya kadar gönderebildik. Afrika ya bile çözüm üretirken, bahçemizi koruyamamak, bilerek ve istenerek zarar verilmesi bizleri çok üzüyor" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim