Sofuoğlu köşe yazısında, “Kimin kötü olduğunun anlaşılamadığı bir dönemin ya kahramanları olacağız ya da hainleri! Herkes tarafını iyi seçsin! Çünkü bu sürecin sonunda yüz yıllık bir defter kapanacak! Yeni yüzyılın defteri ise çoktan açıldı” ifadelerini kullanmıştı. 

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arçak, yönetim kurulu üyeleri ve Yunusemre Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Bülent Mersinli, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin danışmanı Mehmet Emin Sofuoğlu hakkında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Cumhuriyet Başsavcılığı, Sofuoğlu hakkındaki suç duyurusunun kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

SOFUOĞLU DA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Sofuoğlu, "Ülkenin bölünmez bütünlüğüne kast ettiği düşünülen cümleler kuran bir zihniyetin ve ülkenin bağımsızlığına ipotek koymaya çalışan Fetöcülere sahip çıkanların, ilgisi, iltisakı ve irtibatı olmadığı aleni olarak bilinen, Cumhuriyetimizin kazanımlarına, bağımsızlığımıza ve Atatürk ilke ve inkılaplarına hayatı boyunca sahip çıkan ve aleyhte bir tane söz, tutum ve davranışı olmayan vatanperver, cumhuriyetçi ve Atatürkçü bir eğitimciyi, Fetöcülükle, cumhuriyet ve Atatürk düşmanlığı ile itham etmesi kadar trajikomik ve saçma bir zavallılık olamaz" diyerek CHP'lilere tepki göstermişti.

Yunusemre Belediye Başkanı Danışmanı Mehmet Emin Sofuoğlu da geçtiğimiz aylarda CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak ve Belediye Meclis Üyesi Bülent Mersinli hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. 

Konuya ilişkin hukuki sürecin devam ettiği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim