Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 84’üncü yıldönümünde CHP İl Kadın Kolları birlik ve beraberlik gecesi düzenledi. Geceye İl Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut, CHP’nin eski kadın milletvekilleri Sakine Öz, Tur Yıldız Biçer, ilçe kadın kolları başkanları, belediye başkan adayları, aday adayları ve çok sayıda partili katıldı. 
Birlik ve beraberlik yemeğinde konuşan CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut, 5 Aralık kadına seçme ve seçilme hakkının verilişini kutladıklarını belirterek, “Biz bu konuşmayı yapıyorsak, kadın arkadaşlarımız burada bulunuyorsak bize 1934’te verilen haklar sayesindedir. Mustafa Kemal Atatürk’ü bütün kadınlar adına saygıyla anıyorum. Üzerinden 84 yıl geçmesine rağmen kadınların temsil noktasındaki konumunu sizler de biliyorsunuz. Üzüntüyle dile getirmeliyiz ki bu hakkın bizlere tanınması birçok ülkeden önceydi, daha çok yol almamız gerekirken maalesef dünya ortalamasının çok altındayız. 24 Haziran seçimlerinde 600 milletvekili içinden 104’ü kadın. Yani yüzde 18 gibi bir temsiliyet var. Muhtarlıklarda ise kadının temsiliyeti yüzde 1.3’tür. Maalesef kendi partimizin oranı da bundan farklı değildir. Bu oranları daha yukarıya  çekmek, eşit temsiliyet hakkını elde edinceye kadar mücadelemiz devam edecek.Yerel seçimlerde eşit temsiliyet hakkı uygulanacak gibi görünmüyor. Ama en azından yüzde 33’lük cinsiyet kotasının uygulanmasını istiyorum. Önce CHP’de güçlü kadını oluşturalım, sonra Türkiye’ye bu yansır” diye konuştu. 
Konuşmaların ardından CHP’nin eski Manisa Milletvekilleri Sakine Öz ve Tur Yıldız Biçer’e başarılı çalışmalarından ve kadınları temsil ettikleri için plaket verildi.

Editör: TE Bilişim