Manisa Büyükşehir belediyesi tarafından TÜGVA’ya devredilen Fatih Parkı’nın içindeki kafenin önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına partililer de katılarak destek verdi. 
CHP’DEN KAFENİN TÜGVA’YA DEVREDİLMESİNE TEPKİ
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan ayı meclis toplantısında AKP ve MHP oylarıyla Şehzadeler ilçesindeki Fatih Parkı’nın içinde bulunan kafenin TÜGVA’ya devredilmesine tepki gösteren CHP’liler tepki gösterdi. 
Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kafenin TÜGVA’ya devredilmemesi konusundaki partisinin tavrının geçtiğimiz günlerde partili yöneticiler tarafından dile getirildiğini, ancak MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün tüm eleştirileri yanıtsız bıraktığını söyledi. 

CHP Grup Başkanvekili Özel açıklamasında, TÜGVA üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve oğlu Bilal Erdoğan’ı sert bir dille eleştirerek şunları söyledi: 
“TÜGVA burada ne yapacak. Recep Tayyip Erdoğan için kindar bin nesil yetiştirecek. TÜGVA, Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın örtülü genel başkanı olduğu, Türkiye’nin 81 ilinde aslında gölge Milli Eğitim Bakanı olarak çalıştığı, gittiği yerlerde Milli Eğitim Müdürlükleriyle imzaladığı protokollerle sözde eğitim vereceğiz diyen ve gençlerin yaşının kaldırmayacağı MEB müfredatının uygun olmadığı bir şekilde dini eğitim, din eğitimi altında hurafeler, çocukların kafasını karıştıracak dindar, kindar bir nesil yetiştiren yer. İnsanların dini seçme, çocuklarına dini öğretme gibi özgürlükleri var. Bu konuda kamu üzerine düşen görevi mevcut mevzuat dairesinde yapmakla mükellef. Ama dışarıdan bir vakfa ‘Sen dini eğitim ver’ deyince iş değişiyor. Onlar bunu yaparlar. Cemaatler bu işi güzel yaparlar. 15 Temmuz’da bir başmışsınız devletim eğitimi ve denetimi dışında yetiştirilmişler başka bir hiyerarşi içinde devlete, millete kafa tutarlar. Geçtiğimiz günlerde amiraller meselesinde söyledik. ‘Amiralin emeklisinden değil, sarıklısından kork. 15 Temmuz’u onlar yaptı’ dedik. Bilal Erdoğan’ın ekibi yarının Türkiye’sinde devletin, milletin kuralını tanımadan hareket edebilecek bir ordu ve nesil yetiştirme niyetindeler. Millet iktidarı değiştirse de bizim neslimiz bize sadık dursun, kini muhafaza etsin demekteler. Devlet yönetimindeki değişse de biz başka kadroları hazır tutalım demekteler. Bunu için sözde eğitim kurumlarını ele geçirmekteler. Manisa’daki en önemli projede bunlardan birisi.”

CHP’li Özel ayrıca açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

“Bu imzayı Cengiz Ergün attı. Bu imzayı MHP ve AKP’liler attı. Geçmişte TÜRGEV’in yaptığı benzer faaliyetler, TÜGVA’nın 2017-2019’da Manisa’da yapmaya çalıştığı ve bizlerin engel olduğu faaliyetler ortada. Ensar Vakfı’nın bu iki vakfın kardeşi olduğu ve Ensar7ın ne demek olduğu ortada. Bu imzayı atan Cengiz Ergün’e yakışır. Cengiz Ergün’ün iktidarda kaldıktan sonra midesi her şeyi kaldırır. Bizim esas sitemimiz 2014 ile 2019’ta. Biz zamanında bu adama güvenmeyin, bu adam kabın şeklini alır, bu adamın bir iradesi, siyaseti ve duruşu yoktur dedik. Cengiz Ergün kendisi seçecek herkesin suyuna giden, ama ne Cumhuriyet’in, ne Atatürk’ün, Cumhuriyet değerlerinin sonuna kadar koruyucu olmaz. Oy için yapar. Atatürk resmi, Türk Bayrağı asar, ama günü gelince hepimizi satar demiştik. O dönemler de bizim sözümüze inanmayıp ona kananlar oldu. O Cengiz Ergün Manisa’nın en önemli yerini Bilal Erdoğan’a verdi. Cumhuriyetin değerlerine alternatif eğitim verilecek bu yerde. Herkes, Cumhur İttifakı’nın seçilmiş belediye başkanını nasıl saraya hizmet ettiğini, nasıl Cumhuriyet karşıtı bu tertibe ve oluşuma kıyakçılık yaptığını görsün.  İzmir’de CHP’li belediyelerin yönettiği yerlerde en güzel evlerde otur. Orada yaratılan özgürlük ortamında en güzel hayat biçimi yaşa. Babanın partisi CHP ile övün. Eşinin ve kızlarının yaşam biçimini CHP’lilere örnek göster. Onları kandır. Onlardan aldığın oyla dindar, kindar nesil için Bilal Erdoğan’a burayı ver. Yazıklar olsun. Nasıl bu insanların yüzüne bakacaksın. Bundan sonra Manisa’da sana siyaseti dar etmeyen, iki eli yakasında seni Manisa’da büyükşehir iktidarından indirmeyen ve bundan sonra sana huzur vermeyen kadrolar burada olacaklar. Bunun sözünü veriyoruz.”

Özgür Özel, “AKP artık yönetme kabiliyetini kaybetti ve savrulmaya başlıyor. Artık kirlenmeni, koşuşmanın en üst noktasına gelmiş durumda. Hem Türkiye’de hem Manisa’da. Daha yerel seçimlerde Yunusemre Belediyesi’nden bir genç arkadaşımız Hamza Durmuş, AKP’den belediye meclis üyesi seçildi. Geçtiğimiz günlerde Hamza Durmuş partisinden istifa etti. AKP’den istifa etmek kolay bir şey değil. Her şeyi göze alacaksınız. Tertemiz olacaksınız, gelecek saldırıya, çamura da hazır olacaksınız. FETÖ’cü derler, terörist derler, hırsız derler, ahlaksız derler ve her türlü yalanı atarlar. Hamza Durmuş istifa etmiş ve diyor ki ‘Yerel yönetimle teşkilat arasındaki rant kavgası bitmedi ve bitmeyecek’. Bizim bunun üstüne söyleyecek sözümüz yok. Biz Bunu yıllardır görüyoruz ve biliyoruz. Ama artık genç bir belediye meclis üyesinin vicdanına sığdıramadığı, vicdanında taşıyamadığı bir şekilde ortalığa saçılmış bir rezalet söz konusudur. Biz CHP olarak, temiz siyasetten yana olan kim varsa bildiklerini söylesin. Kimse suça ortak olmak zorunda değil” dedi.
 

CHP’Lİ ÖZEL’DEN KADIN ŞOFÖRE DESTEK
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel açıklamasının ikinci kısmında, trafikte seyir halindeyken telefonla oynadığı sırada kaza yaptığı için işten çıkartılan kentin tek kadın halk otobüsü şoförü Fatma Güngör’e destek olduklarını açıkladı. 
Fatma Güngör’ün de yer aldığı açıklamada CHP’li Özel şu ifadelere yer verdi: 

“Kendisi Manisa’nın tek kadın otobüs şoförüydü. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde çalışıyordu. Kendisi 8Mart dünya Kadınlar Gününde ödüllendirdiler. Ödülü aldıktan 4 gün sonra Fatma Güngör’ü işten attılar. İşten atarken kendisine kıdem ve ihbar tazminatını vermediler. Plaket verdikleri bir kadını işten atmaya utanmadılar. Yetmedi kendisini işten yasağını aşabilmek için Kod-29’dan attılar. Tazminatsız ve yüz kızartıcı, ahlaka aykırı suç kodundan. İki çocuğu olan bir kadına bunu gerekçe göstererek Kod-29 rezilliğiyle attılar. Biz buna aylardır Türkiye’de isyan ediyoruz. Mecliste isyan ediyoruz. Kod-29’dan işten çıkarmaların bir yol olarak gösterilerek işten çıkarmalara itirazlarımız devam ediyor. Kod-29 bizim itirazlarımızla 3 parçaya ayrıldı. Fatma Güngör’ün Kod-29’dan işten çıkartılmasından sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden bir ses gelmedi. Ne zaman konu gündeme taşındı ve ayıp haberleştirildi, o zaman bir açıklama yapma gereği duydular. Eğer haber olmasa, Türkiye’ye duyulmasa 2 çocuk annesi bir hanım efendiyi ahlaki kurallara uygun olmadığı gerekçesiyle işten çıkardılar ve o günden bugüne susacaklardı. Şimdi açıklıyorlar 25. maddeye göre işten çıkardık diyorlar. Bu nedir iftiranın itirafıdır. Bir kadının namusu ve iffeti ile oynayan bir uygulamada suçüstü yakalanınca iftiranın itirafıdır. Büyükşehir belediyesi bu ellerde yönetiliyor. Kendisi bir yakının ölümünü öğrendiği anda heyecanlanıp o haberi okurken yaptığı küçük bir kaza şimdi bahane gösteriliyor. Geçtiğimiz günlerde onu göstermeyip ahlaka aykırı davranışlardan çıkarılmıştı. Biz Fatma hanımın işe iade davasının, açacağı tazminat davalarının, bundan sonra yapacağı her türlü hak arama mücadelesinin yanındayız. Hukukende yanında olacağız. Davalarından salonda yanında olacağız.”

“BENİM ELİMDEKİ NASIR, BENİ İŞTEN ÇIKARTANLARIN ELİNDE YOK”
CHP’li Özel’in destek açıklamasından sonra söz alan Fatma Güngör ise, yaklaşık 2 aydır kendisinin mağdur edildiğini belirterek, tepkisini şu şekilde dile getirdi; “Eşimden ayrıldıktan sonra şoförlük yapmaya başladı. 2 çocuğuma bakmak durumundaydım. 5 sene içerisinde tutulan tutanaklara ve ufak tefek kazalara dayanarak iş haddim fesih edildi. Ben ahlaksızlık yapmadım. Ben yüz kızartıcı bir şey yapmadım. Şimdi ortada kaldım. Hayatımı elindeki nasırlar direksiyon sallayarak kazanıyordum. Şimdi dul, yetim ve öksüz olan bir kadının hakkını yiyorlar. 3 bin lirayla hayatımı kazanmaya çalışıyordum. Beni çöpçü yapın, çaycı yapın ama ekmeğimi elimden almayın dedim. Ama bana yapacak bir şey yok diyerek işten çıkardılar. Benim elimdeki nasır beni işten çıkartanların elinde yok. Hakkımı sonuna kadar arayacağım.”

BALABAN'DAN TEPKİ

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban yaptığa açıklamada, CHP Genel Merkezi tarafından tüm illerde başlatılan ‘128 Milyar Dolar Nerde?’ kampanyası çerçevesinde pankartların hukuksuz bir şekilde toplatıldığına değindi. 
CHP’li Balaban yaptığı açıklamada, “CHP’nin gündem olarak ve en temel sorun olarak gördüğü konu ekonomik kriz, işsizlik, yoksulluk ve yolsuzluktur. CHP genel merkezince başlatılan ‘128 Milyar Dolar Nerde?’ kampanyası hukuksuz bir şekilde Manisa ve 81 ilde engellenmeye çalışılmaktadır. Hukuksuz bir şekilde pankartlarımız toplatılmakta, bilbordlardan indirilmekte ve Akhisar ilçemizde ise Türkiye’de örneği olmayacak bir şekilde Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye aracılığıyla ilçe binamızdan indirilmiştir. Birçok il ve ilçe başkanımıza soruşturma açılmış, ifadeye çağrılmışlardır. Bunlara rağmen biz Kuvayi Milliye’nin devamı olan bir hareket olarak hiçbir hukuksuzluğa boyun eğmeyeceğiz ve göz yummayacağız. Demokratik bir şekilde korkmadan, yılmadan ve usanmadan mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. AKP’yi 3 şey iktidara getirdi. Yolsuzluklarla mücadele, yasaklarla mücadele ve yoksullukla mücadele edeceğiz diye AKP bunları kullanarak iktidara geldi. Ama 19 yıllık noktada ekonomi, hayvancılık, tarım, esnaf ve her şey bitti. 3 şey tersine döndü. Yolsuzluklar, yoksulluklar ve yasaklar diz boyu. İşte son bir haftada Türkiye’de ve Manisa’ya yaşanan bu 3 somut gerçeği belgeliyor. Biz yürekten inanıyoruz. AKP’yi demokratik bir şekilde iktidardan uzaklaştıracağız. CHP’nin öncülüğünde Millet İttifakı’nı hep birlikte gerçekleştireceğiz. Çözümlerimiz, programlarımızla 5 yılda ülkeyi yeniden eski güzel günlere döndürmede büyük bir adımı hep birlikte atacağız. Hiç kimse umutsuz olmasın. CHP halkın güvenini ve umudunu kazanarak yoluna devam ediyor. AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın bloğu ise korkuya, tehdide, baskıya dayalı siyasete devam ediyor. Bu siyaset sonuç vermeyecektir. Umut ve çözüm siyaseti bu ülkede iktidar olacaktır” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim