CHP Manisa İl başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 300 kişilik kalabalık gurup ellerinde Türk Bayrakları ve orkestra eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’ndaki Milli Egemenlik ve Atatürk Anıtı’nın önüne kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganları atıldı. 
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban törende yaptığı konuşmada, 20 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Atatürk’ün ilkelerine ve cumhuriyetin değerlerine savaş açıldığını söyleyerek, parti olarak buna müsaade etmediklerini dillendirdi. 
CHP İl Başkanı Balaban yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: 

“30 Ağustos emperyalizme karşı vurulan bir darbedir. 30 Ağustos dünyada ezilen hakların önderliğinde başlatılan kıvılcımın ta kendisidir. 30 Ağustos mazlumların direnişinin kıvılcımıdır. 30 Ağustos Anadolu’nun Türk yurdu olduğunu ve hep öyle kalacağını kanıtlamıştır. Bizler bugüne kadar anti emperyalist mücadelede dünyaya örnek olmuş bir partiyiz. Kurtuluş Savaşı’nı gerçekleştiren, bu ülkeyi kuran, ülkeyi çağdaş, uygarlık düzeyine eriştiren ve eriştirecek olan tek partiyiz. 20 yıldır AKP iktidarında Cumhuriyet değerleri ve Atatürk ilkeleriyle savaşılıyor. Ama bizler olduğumuz sürece Cumhuriyet değerleri ile hesaplaşanlar başarılı olamayacaktır. Atatürk ile hesaplaşanlar başarılı olmayacaktır. Bu ülkede laikliği, cumhuriyeti ve çağdaşlığı savunanlar son sözü söyleyecektir. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Atatürk’ün kurduğu ülkenin yağmalanmasına seyirci kalanların ve cumhuriyetin değerlerine saldıranların hesabı ilk seçimde sandıkta görülecektir.”

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ise törende yaptığı konuşmada dünyanın esas düşmanının emperyalizmin olduğunu belirterek, gelecek nesillere bu düşmanın en iyi şekilde anlatılması gerektiğini savundu. 

CHP’li Bakırlıoğlu sözlerine şöyle devam etti: 

“Atatürk’ü unutturmaya çalışanlar şunu bilsinler ki onların bu boşuna çabaları bizim Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin etrafından çok kenetlenmemize yol açmaktadır. Atatürk biat etmek değil, birey olmaktır. Atatürk’ün kurduğu cumhuriyet değerleriyle ve ilkeleriyle savaşı olanların unutmasınlar ki bizimle de savaşı vardır. Bundan önce karşılarında olduğumuz gibi bundan sonrada karşılarında olmaya devam edeceğiz. Onlar en kısa sürede sandıkta gereken cevabı alacaktır.”
Törende konuşan CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, CHP’li Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin’de Cumhuriyetin değerleri ile Atatürk’ün ilkelerinin yılmaz bekçileri olacaklarını ifade ettiler. 
Konuşmaların ardından törene katılanlar Milli Egemenlik ve Atatürk Anıtı’nın önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Editör: TE Bilişim