AK Parti'li Çipiloğlu'nun açıklaması şöyle:

"Yapılan her icraata, projeye, çalışmaya sırf muhalefet olsun diye, muhalefet yapan Cumhuriyet Halk Partisi, kronik muhalefet anlayışlarının bir örneğini de Şehzadeler Belediyesi ile ilgili olarak, bir kez daha gün yüzüne çıkarmıştır.  İktidar oldukları meclislerde başka, muhalif kaldıkları meclislerde başka söylemler ile ne yaptıkları belli olmayan bu anlayışın ikili tavrı, son olarak Şehzadeler Belediyesi’nin yapacağı taşınmaz satışına ilişkin olmuştur. 

Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin önüne geçmek ve taşınmazların satılmak istenmesin de ki gayenin doğru bilinmesi amacıyla yöneltilen eleştirilere cevap hakkımız doğmuştur. 

Şehzadeler Belediyesi’nin şeffaf bir şekilde, isteyen herkesin katılabileceği ihale yoluyla satışa çıkaracağı arsaların birçoğu konut imarlı arsalardır. Şehzadeler Belediyesinin konut imarlı arsalar üzerinde herhangi bir belediye hizmetini yapamayacağı herkesin bildiği bir gerçektir. Tarım alanı vasfı olan taşınmazlar ise 10 dönümün altındadır. Bu taşınmazlar kullanım dışı oldukları için ihmal edilmekte, bakımsız kalmaktadır.  Bu alanlar ekilememekte, ekonomiye kazandırılamamakta, milli bir servet heba edilmektedir. Yapılacak olan bu satışlardan Şehzadeler Belediyesinin geliri yaklaşık 2-3 Milyon TL civarındadır. Oysa ki sadece Şehzadeler İlçemizde çiftçilerimizin tarlalarına kolaylıkla ulaşmasını amaçlayan ova yollarının bakım çalışmaları 2021 için yaklaşık 10 Milyon TL dolayındadır.  

Değerli Basın Mensupları Şehzadeler Belediyesi’nin bu taşınmazları satışa çıkarmasındaki gaye de bu alanları atıl durumdan kurtarmak ve ekonomiye yeniden kazandırmaktır. Satışlar sonrasında bu alanlar yeniden tarıma kazandırılacak, ekilecek, üretim yapılacaktır. Buradan elde edilen gelirle de bu şehrin insanına ayrım yapılmaksızın hizmet edilecektir. 

Manisa’daki CHP’li belediyelerde de hali hazırda mevcut uygulama sıkça yapılırken,  CHP İlçe Başkanı Sayın Hakan Gürtunca’nın  bu satışlara ses çıkarmayıp, aynı uygulama Şehzadeler Belediyesi’nde yapılmak istenirken, karşı çıkması son derece manidardır.   

AK Parti Şehzadeler İlçe Teşkilatı olarak, yapılan bu satışların doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz. Şehzadeler Belediye Başkanımız Sayın Ömer Faruk Çelik ve ekibine şehrimize yaptıkları güzel hizmetler için ayrıca teşekkür ediyoruz."

Editör: TE Bilişim