CHP ile İyi Parti arasında yapılan görüşmeler sonucu Manisa Büyükşehir ile iki merkez ilçe İyi Parti'ye bırakıldı. 
CHP'nin aldığı bu karar Manisa'da bazı partililer tarafından tepki ile karşılandı. CHP Yunusemre ilçe başkanlığı görevinden aday adaylığı nedeniyle istifa eden Serdar Bozyaka, bir açıklama yaptı. 
BOZYAKA'NIN AÇIKLAMASI ŞÖYLE 
Bilindiği üzere,
31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Yerel Yönetimler Seçimleri’nde CHP Yunusemre Belediye Başkanı Adayı olmak için 26 Ekim 2018’de İlçe Başkanlığı görevinden istifa etmiştim. Parti büyüklerimin talebi ve Manisa’da örgütümüzün tüm organlarının açık desteği sonucunda adaylığımızın Genel Merkez tarafından ilk PM’de açıklanacağının da belirtilmesiyle bir Parti görevi bilinciyle yola çıkmıştık.
Siyasete atıldığım ilk günden bu yana savunduğum ve siyasi hayatım boyunca savunmaya devam edeceğim parti içi demokrasi anlayışı ile ön seçim neticesinde aday olmak istesem de, başka bir aday adayı çıkmadığı için Ön seçim yapılamamıştır. Örgüt önünde yarışmaya cesareti olmadığı için adaylık başvurusu dahi yapamayan bazı zavallıların ve akp’li bazı basın organlarının bu süreçte şahsıma yönelik hakaretlerine, iftiralarına da tek kelimeyle cevap vermedim. Onları, yüce Allah’a havale ediyorum.
Bu iki aylık süre zarfında yaptığımız kamuoyu yoklamaları ve halkımızdan aldığımız tepkiler ışığında Yunusemre İlçesini CHP Belediyesiyle tanıştıracağımıza olan inancımız her geçen gün arttı. Rakip partilerin yöneticileri dahi bu durumu kabullendiklerini iletmeye başladılar.
Fakat geldiğimiz noktada, yaklaşık 240 bin nüfusu, sanayisi, üniversitesi ile Manisa’nın en büyük ve gelişmeye en açık ilçesi olan Yunusemre’yi ittifak görüşmeleri kapsamında talep etmemelerine rağmen Genel Merkezimizin ısrarla İYİ Parti’ye verdiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Bu ısrarlarının sebebini ise Genel Merkez yetkililerimiz şu şekilde açıklamaktadır: Görüşmeler Turgutlu, Soma ve Yunusemre ilçelerinde kilitlendi. Turgutlu’da daha önce ön seçim neticesinde aday açıkladığımız ve kazanma ihtimalimiz daha yüksek olduğu için Turgutlu’yu veremezdik. Öncelikle ittifak görüşmelerini yapan bu Genel Merkez yetkilimizin Turgutlu’da son seçimde %9,5 oy aldığımızı ve 4. Parti olduğumuzu bilmiyor olmasını ihtimal dahilinde görmediğim için bu durumun parti içi siyasete malzeme edildiği çok açıktır. Sayın yetkilinin ikinci bahanesi ise daha vahimdir. Bir yanda Ön seçim yapılmış diğer tarafta Ön seçimde karşısına rakip çıkamamış örgütün tamamının desteğini alan bir aday söz konusudur.
Öte yandan;İl Başkanımız ve İlçe Başkanımız aracılığıyla nüfusu 400.000’in üzerinde olan Manisa’nın iki merkez ilçesinden birinde CHP’nin aday çıkarmaması durumunda CHP örgütlerinin sokağa çıkması ve seçmeninin sandığa gitmesi ile ilgili problemler olabileceğini defalarca ilettik. “Bu durum ittifakın Büyükşehir adayının kazanabilmesi konusunda olumsuz sonuçlar doğuracaktır. CHP’li seçmen ilçe adayına oy vermek için sandığa gittiğinde büyükşehir adayına da oy verecektir.” şeklinde görüşlerimizi hem Genel Merkezimiz hem de İYİ Parti yetkilileri ile paylaştık. İYİ Parti yetkilileri bu görüşümüze hak verdiler ve bu sebeple Yunusemre İlçesini baştan beri talep etmediler. Yunusemre ilçesinin bir çok sebepten dolayı CHP ile kazanma ihtimalinin daha yüksek olduğu ise açık bir gerçektir.
Sonuç olarak; Bu kararın çok büyük yanlışlar doğurabileceğini ifade etmem ile birlikte İttifakın adayı hangi partiden olursa, kim olursa olsun tüm gücümle kazanabilmemiz işin çalışacağıma SÖZ VERİYORUM! Bugün geldiğimiz noktada mesele parti meselesini çoktan aşmıştır. Mesele kimin aday olabileceği meselesi de değildir. Türkiye’nin güzel yarınları için birilerinin fedakarlık etmesi gerekiyorsa ben fedakarlığa hazırım. Daha çağdaş kentler ve umutlarımız yeniden yeşermesi için, İstanbul’u, Manisa’yı, Turgutlu’yu kazanabilmemiz için gerekiyorsa bir değil, bin 
Serdar BOZYAKA FEDA OLSUN!

Editör: TE Bilişim