CHP Eğitimden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Dr.  Alkım Alkan, “Biz bu çağın hastalığında Covid-19  enfeksiyonu  geçirmiş olan bireylerin şuanda  Covid-19 virüsü ile mücadele eden  yoğun bakımdaki  insanlarımıza destek  olmak amaçlı bütün Manisalılara plazma donörü  olarak Kızılay’a  başvurmaları konusunda çağrıda bulunmak istiyoruz. Bunu yapma sebebimiz  de aşı bulundu. Fakat  şuanda vefat sayıları  en süt seviyelere ulaştı. Bu aşı ile beraber tamamen bu hastalığın bu süreçte Manisalılar olarak bunun  mücadelesini  vermek istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki  hem yoğun bakımda yatan hastaların yaşadığı zorlukları hem de dışarıda bekleyen  yakınlarının  zorluklarını çok iyi biliyoruz. Elimizden geldiği kadar da her birine hem dua ediyoruz. Hem de plazma donörü olarak  başvurduğumuz bu sosyal sorumluluk projelerine getirmeye çalışıyoruz. Yoğun bir mücadele içerisinde olan sağlık çalışanlarımıza da teşekkür ediyoruz. Onların da sesi olmak istiyoruz. Sağlıklı günlerde buluşmak dileğiyle. Tüm hastalarımıza acil şifalar diliyoruz” diye konuştu. 

Covid-19 tedavisin Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, “Devlet olarak bu salgını önlemek için  büyük gayret gösteriyoruz. Ama biz vatandaşlar olarak bu çabaya destek olmalıyız.  Kendime bu çağrı yapıldığında  seve seve katılabileceğimi belirtim. İmmün plazma donörü olarak buradayım. Bir vatandaşımızın sağlığına kaktı sağlamak bizler için büyük bir olay. Ülkemizin geleceği açısından da buna katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

CHP heyetine immün plazma bağışından dolayı teşekkür eden Türk Kızılay Manisa Kan Bağış Merkezi Dr. Şevket Akın Dalcı, "Birlerce vefat ve milyonlarca hastalığa neden olan çağımızın en büyük salgını Covid-19 hastalığı ile mücadelede Manisa Kızılay Kan Bağış Merkezi olarak haftanın 7 günü şehir merkezinde ve ilçelerde yoğun çalışmalar ile tüm hastalarımızın kan ve plazma ihtiyaçlarını karşılamaktayız. Covid-19 hastalığında en etkili tedavi yöntemlerinden olan immün plazmayı daha önce Covid-19'u geçirmiş olan bağışçılarımızdan alıp hastanelerimize ulaştırmaktayız. İmmün plazma ihtiyacını karşılamak için son 3 ay içinde Covid-19 geçirmiş ve hastalığın üstünden 1 ay geçmiş tüm bağışçılarımızı Manisa Kan Bağış Merkezinde immün plazma bağışına davet ediyoruz. Bu bağış 10 gün arayla toplamda 8 kez verilebiliyor" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim