CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu dönemde esnafa destek değil köstek olduğunu ifade etti. 

CHP’li Balaban ziyaretlerden sonra yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Esnafımızın bugün yaşadığı sorun toplumun sorunudur. Bu toplumsal bir sorundur. Biz burada bireysel talep peşinde değiliz. Toplumsal talep peşindeyiz.  Bu anlamda esnafımıza Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hukuksuz uygulamaların bir an önce son verilmesini istiyoruz. Bir esnafımıza 120 tane ceza yazılmış. Bu 120 cezayı da esnafımız onurlu bir şekilde hukuk mücadelesini vermiş ve 99 tanesinin davasını kazanmış. Bu cezai uygulamaların son bulmasını istiyoruz. Esnafımız sahipsiz değildir. Biz sadece hukuksuzluklara son verilmesi için buradayız.”

CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ise yaptığı açıklamada, belediyeler arasında yetki karmaşasının olduğunu, usulen işgaliyelere ilçe belediyelerinin bakması gerektiğini dile getirdi. 

CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Gürtunca yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Sevgi yolları Şehzadeler Belediyesi’ne ait. Büyükşehir Belediyesi’nin zabıtası Şehzadeler bölgesinde racon kesemez. Şehzadeler Belediyesi’ne sesleniyoruz. Eğer büyükşehrin gücü karşısında çekiniyorsanız, CHP olarak sonuna kadar yanınızdayız. Burada mağdur olan insanlardır. Bu işin partisi, siyaseti yoktur. Esnafımızın yaşadığı bu sıkıntıyı partili belediye meclis üyelerimiz Şehzadeler Belediyesi’nin önümüzdeki meclis toplantısında gündeme getirecek. Yaşanan bu yetki karmaşasına bir an önce son verilmesi gerekir.”
Manisa Büyükşehir Belediyesi zabıtasının üzüm yemek yerine bağcıyı dövdüğünü söyleyen Gürtunca, yazılan cezaların doğru olmadığını belirterek son olarak şu ifadelere yer verdi: “Bu sevgi yolları İstanbul’daki İstiklal Caddesi gibi Manisa’mızın sembol yerleridir. Buradaki esnafı rahatlatacaksınız. Burada insanlar oturacaklar.  İnsanlar bir ton zararda. Elektrik faturaları, su faturaları yakıyor. Bu insanlar kazanamazsa MASKİ’ye nasıl para ödeyecek. Belediye bunlardan nasıl gelir elde edecek ki dönecek insanlara hizmet verecek. CHP olarak bu işin peşindeyiz. Burada esnaflarımızın canları yandı. Dertlerini anlatıyorlar. Ola ki yarın maliye, SGK gelip siz nasıl konuştunuz diye müfettişini gönderirse o zaman olayın da takibindeyiz. Bu insanlar siyaset yapmıyor, hayatta kalmanın derdini anlatıyor.” diye konuştu. 

CHP Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yenal Yıldırım ise “Manisa İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan bir karar var. Gıda yerleriyle ilgili. 2 metre kararı. İster Şehzadeler Belediyesi olsun, ister Manisa Büyükşehir Belediyesi olsun, ister de Bahçeşehir Belediyesi olsun alınan karara uymak zorunda” dedi.

Editör: TE Bilişim