Bir otelde düzenlenen kahvaltıya CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Av.Sergen Akpir, Manisa Hemşehri Dernekleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ragıp Güneş ile 30’a yakın hemşeri dernekleri başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. 
Manisa’daki hemşehri derneklerini düzenledikleri etkinlikte biraraya getiren CHP Manisa İl Başkanlığına teşekkür eden Manisa Hemşehri Dernekleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ragıp Güneş yaptığı kısa konuşmada hemşehri derneklerinin toplumdaki öneminden söz etti. 
Manisa Hemşehri Dernekleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ragıp Güneş yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Manisa’da hepimizin en haysiyetli bir şekilde yaşamaya hakkı var. Bu nasıl olacak. Manisa’nın sosyal hayatının belirli noktalarında bizler olmalıyız. Manisa’nın ekonomisinde, ticaretinde, siyasetinde belirli noktalarda olmamız gerekir. Hemşehri derneklerinin sıkıntılarını ve sorunlarını duymayan, gönlüne inmeyen bir siyasi partinin başarılı olma şansı yoktur. Bu nedenle CHP gibi diğer siyasi partilerimizin de bizlerle biraraya gelmesini diliyoruz. CHP’nin düzenlediği etkinlikte hemşehri dernekleri biraraya getirip sorunlarını dinlemesi bizim için çok anlamlı oldu.”
Kahvaltıda söz alan Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Haydar İzci ise, kahvaltıyı düzenleyerek hemşehri derneklerini biraraya getiren CHP’ye teşekkür ederek şöyle konuştu: “Bizim STK’lar olarak siyasetçilerden beklediğimiz tek şey siyasi günler haricinde de birlik ve beraberlik içerisinde olalım. Bazı şeyleri, düşüncelerimizi birlikte paylaşalım. İstişare içinde olalım. Bu tür etkinliklere STK’lar olarak ihtiyacımız var. Bu konuda bizi hatırlayan CHP’ye teşekkür ediyoruz.”
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban kahvaltıda yaptığı konuşmada, hemşehri derneklerinin toplumun önemli sivil toplum kuruluşları olduğunun altını çizerek, parti olarak her zaman hemşehri derneklerinin yayında olduklarını ifade etti. 
CHP’li Balaban kahvaltıda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Hemşehri derneklerimizle birarada olmaktan her zaman büyük onur duyuyoruz. Türkiye’de yaklaşık 18 bin civarında hemşehri dernekleri bulunuyor. STK’ların büyük bir kısmını bu derneklerimiz oluşturuyor. Toplumda demokrasini gelişmesi anlamında hemşehri derneklerimizin çok büyük katkıları bulunmaktadır. Hemşehri derneklerimiz siyaset üstü bir kurumdur. Kendi illerinin kültürlerini başka illerin kültürleriyle biraraya getirerek bir köprü görevi üstleniyorlar. İşimiz siyaset değil. Amacımız hemşehri derneklerimizin yaşadığı sıkıntıları gündeme taşımak ve çözüm üretebilmektir. CHP olarak kentimizde kendi kültürlerini yaşatmaya çalışan tüm hemşehri derneklerimizin yanında olduk ve bundan sonrada olmaya devam edeceğiz.”
Konuşmaların ardından CHP’li Balaban, kahvaltıya katılan hemşehri derneklerinin yaşadığı sıkıntıları ve taleplerini dinledi.

Editör: TE Bilişim