CHP Şehzadeler İlçe Yönetiminden yapılan açıklama şöyle:

MASKİ basın bürosu tarafından Manisa’daki internet haber sitelerine servisi yapılan “Maski Su faturaları konusunda CHP’yi ikna etti” başlığı ile yayınlanan haber içeriği, gerçeği yansıtmamaktadır.

29.07.2020 Çarşamba günü saat 10:00’da CHP Şehzadeler İlçe Başkanı, Belediye meclis grup başkan vekilimiz, İlçe Sekreterimiz ve Kadın Kolları başkanımız ile salgın süreci ve yoğun program nedeni ile MASKİ Genel Müdürü Sayın Şehnaz Başaran’a geciken taziye ziyaretimizi gerçekleştirdik.

Bu ziyarette Sayın Genel Müdüre güncel sorunlar iletilmiş;

  • Haziran ayında su faturalarında yansıtılan yüksek bedellerin nasıl oluştuğu konusu ve nasıl hesaplandığı,
  • Yansıtılan yüksek bedellerin ödenmesinde vatandaşların zor durumda olduğu ve ödemede gerekli kolaylığın gösterilmesi ve vatandaştan talep gelmeden taksitlendirmenin yapılması,
  • Manisa’nın genelinde çok uzun süreli su kesintilerinin olduğu genel müdüre iletildi ve vatandaşların bu konudan çok mağduriyet yaşadıkları iletildi. Sayın Genel Müdür  altyapıdaki sorunların artık pansuman tedavilerle giderilemediğini, yeni bir projelendirme ve alt yapının yenilenmesi çalışmasının şehir imar planının tamamlanması sonrasında yapılabileceği, bununda çok uzun süreli bir çalışma olduğu ve siyasilerinde bu konuda adım atmak istemediklerini belirtmesi üzerine, vatandaşların bu konuda mutlak, acil ve kalıcı bir çözüm beklediklerini Sayın Genel Müdüre ilettik.
  • Kartlı sayaçlara geçen abonelerin depozito bedellerinin güncelleştirilerek mahsuplaştırılması gerekliliği,
  • Sancaklı Bozköy, Yenimahalle deresindeki kirlilik nedeniyle oluşan pis koku, sinek ve çevre kirliliği nedeni ile vatandaşların rahatsızlığı iletilmiş, Sayın Genel Müdürde görüşme sürecinde ilgilileri arayıp sorunun giderilmesi ve sonrasında ilaçlamanın yapılması görevlendirmesini yapmıştır.

Sayın Genel Müdür ailesindeki sağlık problemleri nedeni ile salgın sürecinde işin başında olamadığından süreçte sorunlar yaşandığını, olması durumunda sürecin daha iyi yönetilebileceğini beyan etmiştir.

Haberde kullanılan başlık ve haber içeriği, gerçeği yansıtmadığı gibi MASKİ ve Büyükşehir Yönetimine bizim tarafımızdan gerçekte söylenmemiş sözcükler içermektedir. Bu yaklaşım basın ahlak ve ilkeleri dışında tamamen tek taraflı karalama ve algı yönetimidir. Kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur."

Editör: TE Bilişim