CHP Manisa'da esnaf eylemi düzenledi. CHP Manisa İl Başkanlığı, yaşanan ekonomik sıkıntılarla ilgili zor günler geçiren esnafa destek vermek amacıyla eylem gerçekleştirdi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen eyleme CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, partiler ve esnaflar katıldı.

CHP Manisa İl Başkanlığı, yaşanan ekonomik krizle ilgili zor günler geçiren esnafa destek vermek amacıyla eylem gerçekleştirdi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen eyleme CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, partiler ve esnaflar katıldı. 

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, ekonomik krizde yaşananları, halkın çektiklerini Manisa’dan dile getirmek için toplandıklarını açıkladı. Balaban, bu eylemin il örgütü ve 17 ilçe örgütüyle eş zamanlı olarak yapıldığını belirtti. Eyleme katılan esnaflara teşekkür etti.  Her zaman halkın, esnafın, üreticinin yanında olduklarını belirten Balaban, ezilenin, mağdurun yanında olduklarını, olmaya da devam edeceklerini söyledi. Balaban, “2021’in bütçesinde nelerin olmadığını gördük. Emekçilerle ilgili bir çıkar yok. Üretici yok, köylü yok, esnaf yok, küçük ölçekli sanayiciler yok. Kısaca halk yok. Çözüm CHP’nin halk iktidarıdır. Çözüm rantçılara değil halka dağıtılmasıdır. Gün gelecek devran dönecek. Herkes  hukuk önünde hesap verecek.” diye konuştu.
CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca,  bugüne kadar toplanan vergilerin nerelere harcandığını kimselerin bilmediğini söyledi. Gürtunca, pandemi döneminde esnafların çok zor günler geçirdiğini, kimi esnafların dükkanlarını kapatmak zorunda kaldığını vurguladı. Gürtunca, esnafların bağlı bulunduğu en üst kuruluş olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonuna seslenerek, esnafa sahip çıkılmasını istedi. 
CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, memleketi çok sevdiklerini ancak her şeyden çok halkı sevdiklerini ifade etti. Arcak, yurttaşlar için alanlarda, meydanlarda olduklarını söyledi, esnafa destek için alanda olduklarını açıkladı. Arcak, CHP olarak asgari ücretin en az 3 bin 100 TL olarak önerdiklerini ancak bunun kabul edilmeyeceğini kaydetti.
Kahveci esnaflardan Yunus Emre Şahin, esnaf olarak zor günler geçirdiklerini belirterek, kahvehanelerin kapalı kaldığını ancak hiçbir destek alamadıklarını vurguladı ve dayanacak güçlerinin olmadığını ifade etti.  
Emekli Süleyman Taşçı, 65 yaş üstü oldukları için belediyelerin araçlarına binemediklerini bundan dolayı da sorun yaşadıklarını, kalp ameliyatı için şehir hastanesine gitmesi gerektiğini ancak otobüsler yasak olduğu için gidemediğini belirtti. 
Esnaf Yasin Okay, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ikinci pandemi döneminde hükümete teşekkür ettiğini ifade ederek, patronların istediğini aldığını ama esnaf odalarının hiçbir açıklamada bulunmadığını ifade etti. Okay, hiç kimsenin esnafa hiçbir desteğinin olmadığını kaydetti. 
Manav Mehmet Dizemen ise, pandemi döneminde sıfır işgaliyle başladığını belirterek, her gün sorun yaşadıklarını söyledi. Dizemen, esnafların Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağladıklarını, ancak esnafa hiçbir desteğin verilmediğini vurguladı. Dizemen, esnaf odaların ortalıkta görülmediğini belirterek tepki gösterdi.

Editör: TE Bilişim