CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, “Demokrasi Şehitleri Haftası’nda demokrasi için, cumhuriyet için, aydınlık için ödenebilecek en önemli bedeli bu bedeli canıyla ödemiş olan aydınlarımızı, gazetecilerimizi unutmadık, onları özlemle, saygıyla anıyoruz” dedi. 
Balaban, bu ülke için bu cumhuriyet için en büyük en bedeli ödeyen insanları andıklarını söyledi, ancak anmanın çözmenin olmadığını vurguladı ve çözümün onlara layık olmak olduğunu açıkladı. Çözümün bıkmadan, usanmadan mücadele etmek olduğuna dikkat çeken Balaban, “Çözüm nedir korkmadan, hiçbir baskıya, tehdide boyun eğmeden, karanlıkların üstüne üstüne gitmektir. İşte bu irade CHP’de ve Atatürkçülerde, Cumhuriyetçilerde fazlasıyla var. Ve onlara sözümüz olsun. Bu ülkede demokrasiyi, bu ülkede hukuk düzenini, bu ülkede sosyal adaleti, bu ülkede ekonomik adaleti mücadelemiz sonunda halktan aldığımız güçle demokratik bir şekilde yerine getireceğiz. İşte o zaman o bedel ödeyenler yattıkları yerde rahat edecekler. Bizim anmalarımız önemlidir. Biz onları yaşatıyoruz. Ama bu çözüm değil. Çözüm onların arzuladığı demokrasiyi, onların arzuladığı hukuk düzenini, onların arzuladığı insanca bir düzeni bu ülkede inşa etmek. Ve biz CHP olarak umutsuz değiliz. Kitlelerde toplumda umutsuz olmasın. Biz hep birlikte halkın iktidarını kuracağız. Bu ülkede çete, mafya düzenine son vereceğiz. Bu ülkede demokrasiyi, hukuku, sosyal adaleti egemen kılacağız” diye konuştu. 

CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, “Coğrafya kaderdir denir! Bu bereketli ve kadim topraklarımızın kaderinde de asırlardır mücadele vardır.  Bir yandan mutlu, özgür, gerçek adaletin olduğu, çocuklarının en iyi şekilde yetiştiği, halkının el ele kol kola omuz omuza sevgiyle üretip katkısı oranında hakça bölüştüğü ülkem olsun diyenler, öbür yanda kaynaklar bir avuç azınlığa verilsin küçük bir pay geride kalanlara ölmeden yaşasın, çocukları akılcı sorgulayıcı bireyler yerine biat eden kullar olsun, adalet bizim istediğimizi yapsın diyen karanlıktan geçinen güçler. Bu asırlardır böyledir. Mevlana’nın Şems inden, Pir Sultan Abdal a, Şeyh Bedreddin’den, Börklüce’ye, Jön Türkler’den Namık Kemal’e, Kubilay’dan Sabahattin Ali’ye, Ermeni çetelerinin katlettiği Büyükelçilere, Muammer Aksoy’dan Bahriye Üçok’a, Gaffar Okkan’dan Eşref Bitlis’e, Ahmet Taner Kışlalı’dan, Necip Hablemitoğlu’na, Metin Göktepe’den Uğur Mumcu ya adını şimdi hatırlayamadığım önlerinde saygıyla eğildiğim yüzlerce vatan ve demokrasi sevdalısı yiğidimiz kirli saltanatlarını sürdürmek için gerektiğinde dış güçlerle de işbirliği yapan karanlık çetelerce katledildi. Onlar ülkesinden umudunu kesmeyen, bedel ödemek pahasına vatanını ve halkını önceleyen, otoriter baskıya karşı gerçekleri eğip bükmeden söyleyen, Cesur bir kez korkak her gün ölür diyen yurtsever yiğitlerdir. Karanlık Çeteler bilsinler ki vatan ve halk sevgisine kurşun işlemez, ölürse tenler ölür fikirler ölmez. Bu ülkede çocuklarına çağdaş mutlu bereketli özgür ve adaletli bir ülke bırakmak sevdalısı on milyonlarca yurtsever var. Her şehirden her görüşten, her inançtan her cinsten. Bizler topraktaki karınca denizdeki balık havadaki kuşlar kadar çokuz bu memlekette. Hain tuzaklarda kan uykularda vurulup, işkencelerde tahta çarmıha gerilen ama asla eğilmeyen demokrasi ve halkının sevdalısı bu yiğitleri halkı da asla unutmayacaktır. Işıklar yoldaşları olsun” şeklinde konuştu.
CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, “Türkiye Cumhuriyeti faşist güçlerce yapılan 12 Mart Muhtırası ve 12 Eylül faşist darbesinden sonra ne yazık ki hukuksuzlukların kol gezdiği faili cinayetlerin ülkesi haline gelmiştir.  Uğur Mumcu, Abdi İpekçi gibi birçok aydınımız katledilmiştir. Mücadelemize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim