Manisa Valisi Ahmet Deniz açılış öncesi fuar alanında incelemede bulundu.  Vali Deniz’e, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, 1’inci Komando Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Manisa Vali Yardımcıları Volkan Köksal, Ünal Çakıcı, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu eşlik etti. Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Murat Atan, Vali Deniz ve beraberindekilere fuarda yer alan stantları gezdirerek bilgi verdi. Atan, bu tür fuarların Türkiye genelinde her yıl 4 ile 7 ilde yapıldığını söyledi, Manisa’nın ikinci fuara ev sahipliği yaptığını açıkladı. 62 farklı ceza infaz kurumu işyurdu müdürlüğünün katılacağı fuarda hükümlü ve tutukluların yaptığı birbirinden güzel eserleri inceleyen Manisa Valisi Ahmet Deniz, hükümlü ve tutukluların ceza infaz kurumlarında yaptıkları birbirinden güzel eserlerin 30 Haziran’a kadar Manisa’da sergileneceğini belirterek, bütün Manisalıları fuara davet etti. 
Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından her yıl Türkiye genelinde farklı illerde İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarları düzenleniyor. Bu yılın ikinci fuarı 25-30 Haziran 2019 tarihleri arasında Manisa Valilik önü Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilecek.  Fuarın açılış programı 25 Haziran 2019 tarihinde saat 16.00'da yapılacak olup, fuar 6 gün süreyle ziyarete açık kalacak.  62 farklı ceza infaz kurumu işyurdu müdürlüğünün katılacağı fuarda, bu kurumlarda bulunan hükümlü ve tutuklular tarafından üretimi yapılan; gıdadan tekstile, mobilyadan hediyelik eşyaya kadar yüzlerce çeşit ürün sergilenecek ve satışı yapılacak. Bunun yanı sıra ceza infaz kurumları ile denetimli serbestlik kapsamında bulunan hükümlülere yönelik, yürütülen eğitim ve iyileştirme faaliyetleri hakkında kamuoyuna bilgi verilecek. 
Dünyaya örnek nitelikte olan bu organizasyonlardaki temel amaç; ceza infaz kurumlarında gerçekleştirilen mesleki eğitim çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirmek, ayrıca ilgili kurum ve kuruluşlar arasında sürdürülen işbirliğini güçlendirerek hükümlü ve tutukluları cezanın infazından sonra topluma yararlı bireyler olarak sosyal hayata geri kazandırmak.

Editör: TE Bilişim