Manisa Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Erkan Özşen, sektöre katkı sağlayan meslek büyüklerine ve güzel tesiste kapılarını açan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye teşekkür etti. Özşen, “Pandemi nedeniyle bir araya gelemedik, toplantılarımızı ertelemek durumunda kalmıştık. Ertelediğimiz genel kurulumuzu da mart ayında yaptık” dedi. 
Manisa Kuyumcular Çarşısı’nın her geçen gün büyüdüğünü, potansiyelini artırdığını, Türkiye’nin sayılı, Ege Bölgesi’nde ise İzmir’den sonra ikinci sıraya yerleşmiş bir alışveriş konsepti olduğunu belirten Özşen, “Çarşımızda 87 mağazamız, 5 tane Saruhanlı ilçemizde, 4 Muradiye’de, 1 Horozköy’de mağazamız, 6 atölyemiz, 3 tane 22 ayar toptancımız bu toptancılarımız aynı zamanda Türkiye çapında ulusal markalarımızdır. 2 tane de 14 ayar toptan olmak üzere 100’e aşkın firmayla hizmet ediyoruz. Kuyumcular Çarşımıza katkı sağlayan firmalarımıza teşekkür ediyoruz. Potansiyelli ve hareketli bir çarşıyız. Böyle olunca rekabet koşulları da değişti. Biz sektörümüzü, mesleğimizi her geçen gün nasıl ileriye taşıyabiliriz diye düşünmemiz gerekirken, rekabet ortamını ne yazık ki farklı kulvarlara taşımış olduk. Bir kuyumcular çarşısı gerek mağaza düzeniyle, gerek vitrin düzeniyle, gerek ışık düzeniyle, ürün çeşidiyle, tezgahtarıyla ön plana çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Fakat bazı yaptığımız hatalar var. Örneğin rekabet konusunda sadece fiyat bazlı yaptığımız tercihler, çalışmalar zaman zaman hepimizin sıkıntıya düşmesine sebep oluyor. Bunları düzeltecek olan tek merci yine biz esnaflarız” diye konuştu. 
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kuyumcu esnafına ekonomiye sağladığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Çerçi, Yunusemre Kültür Parkı’nda açılacak olan kafeteryanın pazartesi gününden itibaren halkın hizmetine sunulacağını söyledi.  Çerçi, Kültür Parkı’nın ay sonunda tamamen hizmete gireceğini açıklayarak, burasının Manisa’nın ve Yunusemre’nin prestij alanı olacağını kaydetti.

Editör: TE Bilişim