AYKOME'den izin alarak kurum ve kuruluşların gerçekleştirdiği kazı çalışmalarının akabinde yapılan tamirat çalışmaları, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden ilçe belediyelerine devredildi. Bu kapsamda mevcut taş tamiratları ve bundan sonra yapılacak olan altyapı kazı tamiratları ilçe belediyeleriyle yapılan protokoller çerçevesinde ilçe belediyelerinin sorumluluğuna girdi. Bütün ilçeler tarafından protokollerin imzalanması, Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri arasındaki uyumlu çalışmaya somut bir örnek teşkil etti.

Bu doğrultuda Manisa Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda AYKOME toplantısı düzenlendi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya'nın başkanlık yaptığı toplantıya Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Fen İşleri Daire Başkanı Uğur Topkaya, Yol Yapım ve Onarım Daire Başkanı Kurtuluş Kuruçay, AYKOME Şube Müdürü Egemen Eceoğlu, İlçe Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Belediyelerinin ilgili müdürleri ile Manisa Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Şube Müdürleri katıldı. Toplantıda kurum ve kuruluşların gerçekleştirdiği kazı işlemlerinin ardından ilçe belediyelerinin yapacağı tamirat çalışmalarının detayları görüşüldü.

Toplantının açılış konuşmasını Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya yaptı, Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya, "Bilindiği gibi Büyükşehir olduğumuz günden bugüne kadar kazı izinleri AYKOME tarafından veriliyor. Verilen kazı izinleri kapsamında yatırım yapacak kuruluş, bedelleri AYKOME'ye yatırıyor, üst tamiratları da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyordu. Bu sürecin sonunda yetkiyi ilçe belediyelerimize devredelim, AYKOME'ye yatan parayı da ilçe belediyelerine devredelim şeklinde bir karar aldık. İlçe Belediye Başkanlarımızdan da bu konuya karşı çıkan olmadı. Süreci beraber yürüteceğiz" dedi.

Sürecin işleyişiyle alakalı bilgiler Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu tarafından verildi. Protokol noktasında 17 ilçenin tamamıyla işbirliği sağlandığını dile getiren Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, "Bundan sonraki süreçte protokoller imzalandı, tamirat yetkisini ilçe belediyelerine devrettik. AYKOME olarak kazı iznini biz vereceğiz. Bunu devretme yetkimiz yok. Sadece tamirat yetkisini devrettik. Burada iş koordinatörlüklerimiz ve İlçe Belediyelerinin Fen İşleri müdürlüklerinde olacak. Bundan sonraki süreçte kazı izni verdiğimiz firmaları ve yerleri ilçe belediyelerine bildireceğiz ve tamirat yapılmasını söyleyeceğiz. Kurumlardan aldığımız bedeller de ilçe belediyelerine yatırılacak" diye konuştu. Toplantı sürecin işleyişiyle ilgili karşılıklı görüş alışverişi ile devam etti.

Editör: TE Bilişim