Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan Mehmet Suphi Egemen Ortaokulu’nda 7 ve 8. Sınıfta okuyan öğrencilerin Teknoloji Tasarım öğretmenleri Burcu Balıkçı Çimen ve Metin Demirel, Görsel Sanatlar Öğretmeni Hülya Gülen Çakıcı eşliğinde eğitim öğretim döneminde yaptığı birbirinden güzel eserler görücüye çıktı. Açılışa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Ercan, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Çengel ve okul müdürleri katıldı. Sergide özellikle Azranur Deniz isimli öğrenci tarafından tasarlanan Spil Teleferiği büyük ilgi gördü. Açılışa katılanlar Türkiye’nin birçok yerinde olmasına rağmen Manisa’da bir türlü yapılmayan Spil Teleferiğini dikkatlice inceledi.
Spil Teleferiğini yapan öğrenci Azranur Deniz, “Ülkemizin birçok yerinde teleferik var. Ancak Manisa’mızda ise ne yazık ki yok. Onun için Spil Teleferiğini tasarlamak istedim. Yaptığım teleferik herkesin ilgisini çekti” dedi.
Teknoloji Tasarım Öğretmeni Metin Demirel, mimari tasarımların yanında insan hayatını kolaylaştıracak tasarımların bulunduğunu belirterek, aynı zamanda görsel sanatlar çalışmalarının da yer aldığını kaydetti. Manisa Spil Dağı’na teleferik uygun olduğu halde bugüne kadar yapılamamasının bir eksiklik olduğunu dile getiren Demirel, buna dikkat çekmek için Spil Teleferiğini tasarladıklarını vurguladı. Okul Müdürü Metin Gençay sergide emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.
 

Editör: TE Bilişim