Söz konusu Plaketi aldıkları için büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk; “Proje, geçici koruma altındaki Suriyelilerin nüfusunun yoğunluğu ve tarımsal işgücüne yönelik talebin fazla olduğu 8 ilde Adana, Bursa, Gaziantep, İzmir, Manisa, Kilis, Mersin ve Şanlıurfa’da gerçekleştirildi. İllerde toplam 1.115 geçici koruma altındaki Suriyeli ve ev sahibi topluluklardan oluşan faydalanıcıya mesleki eğitimler verildi. Mesleki eğitimler 1 ay teorik 2 ay işbaşı olmak üzere toplamda üç ay olarak kurgulandı. Mesleki konuların yanı sıra sosyal ve kültürel uyumu sağlayacak diğer eğitim konularına da ayrıca yer verildi. Mesleki eğitimlerin sonunda ise her proje ilinde istihdam fuarları düzenlendi. Bu fuarlarda, gerekli teknik bilgiyle donatılmış kursiyerler, kalifiye işçi arayan firma temsilcileri ile bir araya geldi. Bu çerçevede, kursiyerler, Türkiye'de tarım sektöründe uzun vadeli istihdam fırsatları buldular” dedi.

Çok sayıda kurs düzenlendi

Manisa’da 5 farklı eğitim konusunda 6 adet kurs düzenlendiğini ve toplamda 150 kişinin bu eğitimlerden yararlandığını söyleyen İl Müdürü Metin Öztürk; “Projemiz Mayıs ayında başlamış olup Kasım ayında tamamlanmıştır. Akhisar’da “Etlik ve Damızlık Tavuk Yetiştiriciliği”, Salihli’de “Koyun Yetiştiriciliği”, Saruhanlı’da “Üzümsü Meyve Yetiştiriciliği”, Turgutlu’da “Domates Yetiştiriciliği ve Süt Sığırı Yetiştiriciliği “eğitimleri planlanmış ve başarıyla gerçekleştirilmiştir. Son noktada 04.11.2019 tarihinde İstihdam Fuarı düzenlenerek Manisa’da bulunan mültecilerin firma temsilcileri ile buluşması sağlanmıştır.

Böylesi anlamlı ve insani değeri yüksek bir projede yer almaktan dolayı mutluluk duyuyor, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Tarım ve Orman Bakanlığımıza vermiş oldukları teşekkür plaketinden dolayı kurumum adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim