FOTOĞRAFLAR: AHMET ÜNSAL 
Şehzadeler ilçesine bağlı Sancaklı İğdecik Mahallesi’nde gerçekleşen kortej yürüyüşüne Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ziya Elmalı, AK Parti Manisa eski Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Şehzadeler Belediye Başkanvekili İbrahim Onaylı, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, Manisa Yörük Türkmen Derneği Başkanı Arif Kurtoğlu ve Türkiye’nin çeşitli illerinden Yörük Türkmenleri katıldı. Şehzadeler Belediyesi Mehter takımı eşliğinde gerçekleşen kortej yürüyüşünde renkli görüntüler oluştu. Hasan Divrik Ortaokulu’na kadar devam eden yürüyüşte bazı vatandaşlar deve, eşek ve atlarla yürüdü. Bergama Kılıç Kalkan ekibi yürüyüş boyunca gösteri sundu. 
Manisa Yörük Türkmen Derneği Başkanı Arif Kurtoğlu, şölene katılan herkese teşekkür etti. Derneğin 2 yıl önce kurulduğunu belirten Kurtoğlu, Yörük kültürünü tanıtmaya çalıştıklarını söyledi. Kurtoğlu, 15 Eylül 2019 yılında şölenin 3’üncüsünü gerçekleştireceklerinin müjdesini verdi.
Şehzadeler Belediye Başkanvekili İbrahim Onaylı, Şehzadeler Belediyesi olarak her zaman Yörük Türkmenlerin yanında olduklarını ifade ederek, Yörüklerin bu ülkenin teminatı olduğunu söyledi. Türkiye’nin en güzel üzümünün Manisa’da yetiştiğini kaydeden Onaylı, derneğin bağ bozumu şenliği sayesinde üzümün tanımına katkı sağladığını belirterek, teşekkür etti. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ziya Elmalı da birer konuşma yaparak böyle güzel bir şenlikte yer almaktan dolayı çok mutlu olduklarını vurguladılar. Konuşmaların ardından şölende halk müziği konseri, halkoyunları ve halk ozanları sahne aldı. Misafirlere keşkek ve gözleme ikram edildi. Dernek yönetiminde Başkan Arif Kurtoğlu, Başkan Yardımcısı Akın Atçı, Yönetim Kurulu üyeleri Volkan Topdemir, Mesude Kurdoğlu, Ferhat Arslan, Nagehan Arslan ve Yörük Beyi Özen Arslan yer alıyor.

Editör: TE Bilişim