Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, kentte yaklaşık 515 bin hektarlık alanda tarımsal üretim gerçekleştirildiğini belirterek, bununla ülke ekonomisine yıllık 4 milyar liranın üzerinde bir katkı sunduğunu aktardı.
Manisa'da ekimi yapılan tarımsal ürünlerden, "beyaz altın" olarak nitelendirilen pamuğun önceki yıllarda gerileme kaydetmesine karşın bu yıl ekim sahasında artış olduğunu dile getiren Öztürk, şunları kaydetti: 
"Geçen yıl 58 bin 525 dekar olarak gerçekleşen pamuk ekiliş alanlarının, 2018 yılında 100 bin dekarı aşacağı ve kütlü pamuk üretiminin de 60 bin tonu geçeceği tahmin edilmektedir. Bu artış pamuk ekiliş alanları ve üretiminin bir önceki yıla nazaran yüzde 70 oranında arttığını göstermektedir. Artışın en büyük nedenlerinin başında pamuğun havza bazlı destekleme kapsamına alınması gelmektedir. Kütlü pamuğa 2018 yılında ürün bazlı olarak kilogramına 80 kuruş ürün prim desteği verilmektedir. Ayrıca alan bazlı olarak dekara 40 lira mazot ve 4 lira gübre desteği verilmektedir. Geldiğimiz noktada beyaz altın olarak tabir edilen pamuğun Manisa Ovası'na geri döndüğünü ifade etmek mümkündür." 
 

Editör: TE Bilişim