Haber: Ahmet Ünsal

İçişleri Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun raporları ve tavsiyeleri doğrultusunda Türkiye genelinde 18 günlük tam kapama sürecine giderken bu sürecin ikinci Cuma Namazını vatandaşlar evlerine yakın olan camilerde kıldı. Manisalılar ev ve iş yerlerine en yakın camilerine giderek Cuma namazlarını kıldılar. Bazı çocuklarda babalarının yanında saf tuttu. Minik çocuğun birisi de babasını namazı sırasında onun yanında bir an olsun bile ayrılmadı. Covid-19 tedbirleri çerçevesinde istenilen mesafe göz ardı edildi. Öte yandan da vatandaşların namaz sonrasındaki camii dağılımında geldikleri sosyal mesafe kuralı bazı yerlerde unutuldu.

ESNAFIN TALEBİ VAR

Tam kapama sisteminde iş yerleri kapalı olan esnaflar ise Cuma Namazlarına açık olan tam kapanmanın birçok işkolu için de esnetilmesi gerektiğini savundu.

Bayram tıraşı için kuaförlerin açılması gerektiğini savuna bir esnaf, “Tüm Müslüman kardeşlerimizin mübarek gününü kutluyoruz. Bilim Kurulu sosyal mesafeyi gözetmeyen Cuma namazlarına uygulanın esnekliği, bizlerin tek tek veya üçerli masalara oturacağımız iş yerlerimize göstermemesine bir anlam veremiyoruz. Bayram üzeri bayram tıraşı yapacağımız müşterilere daha önceden olduğu gibi randevu sistemi ile bayram traşlarını yapmamıza izin verilirse bizlerde evlerimize ekmek görülebilme imkanı bulacağız. Aksi takdirde bizler için bayram olmayacaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim