Akyüz, "Sağlık için alınan hiçbir karara karşı değiliz. Genel olarak işlerin azalmasından esnaflarımız ciddi sıkıntılar yaşıyordu birde bunun üzerine kısıtlamalar ve kapatmalar eklenince çok zor durumda kaldılar. Bir çok esnaflarımız derinden etkilendi. Ama maalesef ki bazı esnaflara hibe desteği yok" diyerek tepki gösterdi.

MESO Başkanı Bahattin Akyüz, "Tüm Esnaflarımız yasaklarda dükkanlarını kapatıp, devletimizin koronavirüs salgının yayılmasını önlemek için kurallara uydu. 
Esnaflarımız; Kirası, elektriği, suyu, stopajı, vergisi, yanında çalıştırdıkları işçilerinin-elemanlarının maaşına varıncaya kadar ödemelerini yapıyor olmasına rağmen neden bazı Esnaf kesimine destek verilmedi. Hibe Desteği alamayan Esnafların sayısı çoğaltılabilir. (Temizlik Hizmetleri, Halı-Kilim yıkamacılar, Temizlik Malzemeleri satıcılığı, Emlakçılar, Çiçekçiler, Kuş, Evcil Hayvan vb. Satıcılığı, Dekorasyoncular (İnşaat taşeronculuğu-Bina giydirme) Fotoğrafçılık, Video kayıt kiralama ve satıcılığı, Spor salonu işletmeciliği, Masaj salonları, Halı Sahalar vb.) mesleklerine de destek için yer verilsin. Devletimizin bu konuda elini taşının altına koymasını ve tüm esnaflara desteğini bekliyoruz. Hiç bir küçük esnafın ayırt edilmeden Hibe Desteğinden yararlanmasını istiyoruz" dedi.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz, "Daha önce Esnafa destek paketi kapsamında 75 bin TL'ye kadar faizsiz ve 3 yıl geri ödemesiz KOSGEB kredi paketi açıklanmıştı; Bu desteğin öncelikle covid-19 salgını sebebiyle gelir kaybına uğramış veya nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere  ve Teknoloji alanında faaliyet gösteren filiz şirketlere  yönelikti. Ama maalesef ki  küçük esnafımız hiçbir şekilde bu kredi desteğinden yararlanmamıştır. Salgından etkilenen tüccar, sanayici ve büyük şirketler için Esnafa Nefes Kredisi adı altında verilecek olan. Bu Nefes Kredisinden tüm küçük esnafımızın da faydalanmasını istiyoruz ki Esnafımızın hayatta kalabilmesi için Nefes olsun” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim