Üniversite öğrencileri Manisa gezisinde kente özgü Mesir Macunu ile de tanıştı. 500 yıllık Sultan Camisini gezen öğrenciler Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık’tan mesir macununun yapılış hikayesini dinledi. Dernek Başkanı Ufuk Tanık, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras listesinde yer alan ve her yıl düzenlenen festivalle tanıtılan mesir macunlarını öğrencilere ikram etti. 41 çeşit baharattan oluşan mesir macunları ile ilk kez tanışan öğrenciler şifa kaynağı macunları çok beğendi. Batman Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Selman Tür ve Batman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Esra Okudur, Dernek Başkanı Ufuk Tanık’a verdiği bilgilerden olayı plaket takdim etti. 
Kentin tarihi ve turistlik yerlerini gezmeye devam eden öğrenciler tıp biliminde geçmişte kullanılan aletlerin ve birçok eserin yer aldığı Manisa Tıp Tarihi müzesini de ziyaret etti. Tıp Tarihi Müzesi Müdürü Doç. Dr. Kadir Adamaz, şifahane hakkında öğrencilere bilgi verdi. Balmumu heykeller, geçmişte ameliyatlarda kullanılan aletler öğrencilerin ilgisini çekti. Tıp Tarihi Müzesinin ardından Saruhan Bey türbesi ve Mimar Sinan’ın Ege Bölgesi’ndeki tek eseri olan Muradiye Cami ziyaret edildi. 
Şehzadeler Belediyesi tarafından kente yeniden kazandırılan Kurşunluhan’ı da ziyaret eden öğrenciler unutulmaya yüz tutmuş sanatları yeniden canlandıran ustalardan bilgiler aldı. Kurşunluhan’ın atmosferinden oldukça etkilenen öğrenciler kente özgü Manisa Kebabının da tadına baktı. 
Şehzadeler Belediyesi gezi boyunca Batman Üniversitesi öğrencilerine rehberlik etti. Şehzadeler Belediyesi tarafından yaptırılan ve kente kazandırılan Şehzadeler Parkı gezen öğrenciler eserleri dikkatle inceledi, yeşille tarihin buluştuğu park Batmanlı öğrencilere keyifli anlar yaşattı. 
Batman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Esra Okudur, “Batman Üniversitesi olarak mezun durumdaki başarılı 22’si bayan 10’u erkek öğrencimizi devlet kurumlarını yakından tanımalarını sağlamak amacıyla Ankara’ya gönderdik. Öğrencilerimiz Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Gençler Kendi Bakanlıklarında” projesi kapsamında Gençlik Spor Bakanlığını ziyaret ederek Gençlik ve Spor Bakanı M. Muharrem Kasapoğlu ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Öğrencilerimiz daha sonra Anıtkabir, Millet Kütüphanesi, Millet Camisi, 15 Temmuz Şehitler Abidesi ziyaret ettiler. Yine öğrencilerimiz tarih bilinci kazandırmalarını sağlamak amacıyla buradan Bursa ve Çanakkale illerine geçti. Çanakkale’de şehitlikleri, şehitler abidesini ziyaret etti, Aynalı Çarşı’yı gezdi ve Truva Atını yerinde gördü. Öğrencilerimiz Çanakkale’den Balıkesir ve Şehzadeler şehri Manisa’ya geçti. Manisa’da Şehzadeler Belediyesi’nin misafiri olan öğrenciler, Sultan Cami, Muradiye Cami, Saruhan Bey, Kurşunlu Han Şehzadelerpark’taki mesir müzesi, tıp müzesini gezdi. Öğrencilerimiz da Manisa’dan ayrıldı” dedi.

Editör: TE Bilişim