Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Pazartesi günü kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamayla kademeli normalleşme süreci başladı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, kademeli normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte, şehir merkezinde esnafları ziyaret ederek hem bilgilendirme yaptı hem de uyarılarda bulundu. Başkan Ergün’e, Manisa Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım, Başkan Danışmanları Azmi Açıkdil ve Nursel Ustamehmetoğlu, Daire Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, MANULAŞ Genel Müdürü Mehmet Özgür Temiz ve Mahalle Muhtarları eşlik etti. Barış Manço Meydanı’ndan başlayıp Sekiz Eylül Caddesi güzergahında tek tek esnafları ziyaret eden, vatandaşlarla sohbet eden Başkan Ergün, maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi yönünde uyarıda bulundu. 

“Tedbiri elden bırakmayalım”

Bir an evvel tam anlamıyla normalleşmenin sağlanması için, rehavete kapılmadan mücadeleye devam edilmesi gerektiğini belirten Başkan Ergün, “Hem kendi sağlığımız, hem de diğer insanların sağlığı için aynı kararlılıkla mücadeleye devam etmeliyiz. Özlediğimiz günlere kavuşmak için lütfen tedbiri elden bırakmayalım” dedi.

Yaklaşık 2 saat süren esnaf ziyareti sırasında, Başkan Ergün çocuklarla özel olarak ilgilendi. Miniklere kırtasiye seti ve üzüm hediye eden Başkan Ergün, koronavirüs salgınına karşı miniklere uyarılarda bulunmayı da ihmal etmedi. Salgının ciddiyetini çocuklara anlatan Başkan Ergün, maske kullanımının önemine dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim