Manisa'nın imar planı hakkında konuşan Başkan Ergün, "Horozköy tarafı, Spil Mahallesi, Kuşlubahçe, Barbaros altı, Ahmet Bedevi, Akpınar, Fevzi Çakmaklar, sonuç itibariyle Manisa'da son 30-35 senedir yaşanmış. Gönül isterdi ki imar planları zamanında yapılsaydı, hazırlanan imar planlarına altyapıları oluşturulsaydı bugün çok daha sağlıklı bir Manisa yaşamı içinde olurduk" dedi.

İmar için yasal iznin alındığını belirten Başkan Ergün, "Şehzadeler, Yunusemre merkez olmak üzere 15 mahalle ve beldemizin planlarında hazırlıklarımız, görüşmelerimiz devam ediyor. Hemen hemen her hafta bir günümüz planlama çalışmalarında geçiyor" ifadelerini kullandı. Ergün, teknik heyetlerle beraber çalışmalar yapıldığını söyledi. 

BAŞKAN ERGÜN YILBAŞINA İŞARET ETTİ

Yılbaşını işaret eden Ergün, şunları söyledi:

"Yılbaşına kadar hedef koyduk. Bu çalışma sürecini 5 binlik ve binlik planlarımızı Büyükşehir Meclisine getirmek. Onaylandıktan sonra da askıya çıkma safhasına geçmek. Hedefimiz yılbaşına kadar bitirmek ama bunların da binlik uygulamaları da çok ince detaylar üzerinde çalışmayı gerektiriyor. O da nerden bakarsanız bir sene. Bunu da altı aya çekebilirsek çok büyük bir başarı sağlamış oluruz. Manisa gerçekten sıkıştı. İnşaat yapan yer, arsa problemi var. Yeni ev yapımı konusunda sıkıntılar var."

Editör: TE Bilişim