Yağlı Güreş Birliği Encümen Toplantısı Antalya’da gerçekleştirildi. Toplantıya Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Yağlı Güreş Komitesi Başkanı Necip Denktaş, Başkan Danışanı Kefaeddin Öz, Yunusemre Belediye Meclis Üyesi Osman Çimenoğlu ve birlik üyesi belediye başkanları katıldı. 
 

BAŞKAN ÇERÇİ ENCÜMEN ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ 
 
Komisyon ve encümen üyeliği seçimlerinin yapıldığı genel kurulda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi encümen üyeliğine seçildi. 
 

‘ATA SPORUMUZ GÜREŞE OLAN İLGİYİ ARTTIRMAYI AMAÇLIYORUZ’
 
Ata sporumuz güreşlerin daha iyi şekilde yapılması için görüş alışverişinde bulunulan meclis toplantısında konuşan Başkan Çerçi burada yaptığı konuşmada Bu birlik federasyonla beraber ata sporumuz olan güreşe katkılar sağlıyor, ciddi bir kurumsal yapı ortaya çıktı. İnşallah bu organizasyonlar yeni katılımcılarla daha da güçlenecek. Bakanlığımız, federasyonumuz ve birliğimiz ile birlikte ata sporumuz güreşe olan ilgiyi arttırmak, genç sporcular yetiştirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu. 
 

YUNTDAĞI YAĞLI GÜREŞLERİ 3 EKİM’DE YAPILACAK 
 
Genel kurulda yağlı güreşlerin 2021 yılı içerisinde yapılması planlanırken, aşılanmanın tamamlanmasına kadarki sürede yapılacak güreşlerin seyircisiz yapılmasına karar verildi. Bu yıl içerisinde 12 güreş organizasyonuna resmi olarak izin verilirken; bunlardan biri de 3 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek Yuntdağı Yağlı Güreşleri oldu.  

Editör: TE Bilişim